Muistojen muistelu

Mielen myllerystä

Yhteen mieleen mahtuu kerrallaan hyvin vain yksi asia. Siitä asiasta kannattaisi olla itsensä kanssa yksimielinen. Minun ongelmani – tai modernimmin, haasteeni - liittyy siihen, että en pysty hallitsemaan rajojani vaan hypin niiden yli säännöllisesti.  Puolustelen itseäni sillä, että maailmassa on aivan liian monta ihmeellistä asiaa, jotka hämmästyttävät, kummastuttavat ja ihastuttavat isoakin kulkijaa.  

Aikoinaan television kaukosäätimen avustamana katselin usein yhtä aikaa eri sarjoja ja ajankohtaisohjelmia eri kanavilta.  Kouluaikana television katselu, läksyjen luku ja keskustelu lähellä olevien kanssa sujuivat vallan mainiosti samanaikaisesti. Onneksi en enää ihan kaikkeen tuohon pysty. Toisaalta, tietoisuuteeni jää nykyisin siis väistämättömästi aukkoja. Valitettavasti.

Mitä siis nyt mielessä?

1. Huomenna 21.9.2015 kotikirkossamme Porin Teljän kirkossa paneelikeskustelun teemana ovat Turvapaikanhakijat.Paikalla ovat porilaiset kansanedustajat Ari Jalonen perussuomalaista, Krista Kiuru sosiaalidemokraateista sekä Jaana Laitinen-Pesola kokoomuksesta. Mukana ovat myös vuoden 2010 pakolaisnainen, sosiaalidemokraattinen kansanedustaja Nasima Razmyar sekä ystäväni Pirjo Niemelä, joka on toiminut maahanmuuttokeskuksen johtajana Ranskan Marseillessa, jossa Suomen Lähetysseura tekee maahanmuuttajatyötä. Paikallisseurakuntaa edustaa pastori Jarkko Willman, jolla on pitkää kokemusta maahanmuuttajatyöstä. Illan juontaa Riikka Vuoristo-Virta, joka on jokin aika sitten palannut perheensä kanssa Suomeen Nepalista, jossa hän toimi Suomen Lähetysseuran työntekijänä. Toivottavasti tuolla puhutaan asiaa eikä vain politiikkaa. Pakolaiskysymyksiin tutustuimme jo Thaimaassa ollessamme. Muistoja.

2. Ensi kuussa 10.10.2015, järjestetään Porin seurakuntakeskuksessa Seurat 1960-luvun hengessä. Tilaisuuteen kutsutaan 1960-luvun nuoria sekä muuta seurakuntaväkeä. Tietojen mukaan mukana ovat mm Mario Heinilä, Pirjo Niemelä, Juha Kilpi, Sirkka Heino sekä Kirsti ja Seppo Saari.  Osa muualla asuvista vanhoista tutuista on saanut kutsun. Näitä osoitteita etsimme ja tutkimme äskettäin pienen joukon kanssa.  Muistoja.

3. Marraskuussa, 14.11.2015 Kansan Raamattuseuran Helsingin opiskelijatyö viettää 50-vuotisjuhliaan Helsingin Agricolan kirkossa. Näitä samoja ihmisiä tapasin jo kesällä juhlakuoron harjoituksissa ja esityksessä Sanan Suvipäivillä Vivamossa. Muistoja..

4. Ensi keväänä, 28.5.2016 ylioppilasluokkamme kutsutaan viettämään juhlavuotta tänne vanhaan koulukaupunkiin.. Kokoonnuimme muutaman entisen koulutoverin kanssa miettimään ihmisten yhteystietoja ja samalla päivitimme tietojamme näistä ihmisistä.  Muistoja.

Näistäkin jo tietää, että kaiken näiden muistojen miettiminen tulee vielä monesti myllertämään mieltä. Myllerrys on jo alkanut. Ei paha.

Penkkarimuistoja:

Plus%201220%20penkkarit%20ja%20viisi%20t