Luonnon helman hetkiä

Kolme talipalloa ja kaksi lintulautaa saivat tänään vihdoin runsaan suosion.  Muutama mustarastas katsoi kaukaa, mutta epämääräinen joukko vähän kaikenlaista tiaista käytti tilannetta hyväkseen.

Lintukirja kertoo, että mustarastaat pitävät marjoista ja hedelmistä. Sen olimme kyllä tienneetkin siitä lähtien, kun kiukkuinen mustarastas tuijotti kerran omenapuun oksalla ylemmällä häijysti Miestä, joka oli tullut sen reviirille omenoita noutamaan.

Käpylintu ja jokunen tikka on vieraillut nyt myös meitä kummallisia talvivieraita katsomassa. Kesälläkin meillä päivysti yksi päristelevä  tikka. Parhaimman äänen se sai aikaan sähkötolpan metallikärjestä.

En muista, mikä lintu juuri viime kesänä asui  kerrostalohaavassamme. Taisi olla taas joku tiainen. Siinä onkin vuosien varrella asustellut monenlaista eläjää pöllöstä tervapääskyyn ja siitä vähän ohikin.

Että semmoista täältä tänään.  Eräs ystävämme jakoi aikioinaan linnut ilmalintuihin, vesilintuihin ja maalintuihin. Meillä oli tänään ilmalintuja. Nyt ne varmaan nukkuvat.

Lapsenlapsen tekemä joululahjatintti on siirtynyt Helsingistä kirkkohallituksen toimiston työpöydältä piilopirtin työpöydälle sukulaisia katsomaan.

Plus%201190%20Ty%C3%B6tp%C3%B6yd%C3%A4n%