"Laukata täytyy, laukata laukkaa"
Auttaako kukaan juoksijaraukkaa?


Kymmenottelu muistuttaa siitä, että elämäkin on monen lajin ottelu. Kilpailua ainakin näyttää riittävän joka asiassa. Toivottavasti siinä moniottelussa on niin monta lajia, että jokaiselle ainakin joskus riittäisi erävoitto jossain lajissa. Entä jos aina tulee turpiin?

Finnairin kone Bangkokista laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kaksi keskenään tuttua thaimaalaista tapasi yllättäen toisensa lentokoneen käytävällä. Hymyn ja tervehdyksen jälkeen ensimmäinen kysymys oli "Kii prathet? Kuinka monta maata?" Toinen vastasi, ilmiselvästi selitellen: "Tällä kerralla käyn vain Suomessa." Kysyjän naama selvästi venähti. Voiko se olla totta? Eikö toinen tullutkaan maidenbongauskilpailuun mukaan tällä kertaa.


On niitäkin, jotka eivät ole mukana elämän kilpailuissa. Joku on iloinen siitä, mitä hänellä on, eikä vaadi muuta. Toinen on pudonnut pois kilpailusta. Kolmas ei ole koskaan edes päässyt mukaan. Pitäisikö kaikkien kilpailla?

Tänään minun mielessäni on ollut tähän pohdintaan liittyvä kohta Raamatusta. Miksikähän?

"Suuri rikkauden lähde usko kyllä onkin, kun tyydymme siihen mitä meillä on. Emme me ole tuoneet mitään mukanamme maailmaan emmekä voi viedä mitään täältä pois. Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä."
 
Veneretkellä: Kaikki eivät aina kilpaile. Siinä on meillekin oppimista:
Plus%20189%20Laamat%20pieni.jpg