Matkantekkoo
Matkantekkoo
Vauhti kiihtyy
Vauhti kiihtyy


Juuri nyt lapsenlapsista toinen on alkamassa koulunkäyntiään. Aamulla toivottelin tekstiviestillä molemmille tytöille iloista koulun alkua. Ekaluokkalaiselle lähetin terveisiä, että kyllä hän pärjää. Isiä ja äitiä taisi jännittää ainakin yhtä paljon kuin uutta koululaista.

Thaimaalainen kiinalaista syntyperää oleva lapsi pyrki hyvään kouluun. Vaatteet olivat siistit ja silitetyt ja tukka oli kammattu. Pyrkijä vietiin opettajan kanssa luokkaan vanhempien jäädessä ulos odottamaan. Pääsykokeessa lapselta kysyttiin omaa nimeä ja ikää sekä isän ja äidin nimeä. Tutkittiin myös, kuinka paljon hän tunsi kirjaimia ja numeroita ja osasiko hän kirjoittaa jo nimensä. Reipas lapsi käyttäyikin hyvin kokeen aikana ja hän pääsi kouluun. Hän oli osannut sanoa myös ikänsä, kaksi ja puoli vuotta.

 

Makasiinista Sokea kana muisti kultakortilla.

1815142.jpg


Teen vähän omaa tulkintaa lahjan säännöistä: Tänään haluan muistaa kultakortilla maailman koululaisia. Vinkukoot maailman pankkikortit viisaasti, jotta jokaisella maailman lapsella olisi mahdollisuus päästä kouluun. Itse tunnen parhaiten Suomen Lähetysseuran kummityön Thaimaassa.

Kaikille maailman koululaisille sopii tänään kertosäe Simojoki/Kaskisen laulusta Jäähyväiset:

Turvallista matkaa me toivotamme näin.
On aika purjeet nostaa ylöspäin.
Turvallista matkaa aalloilla elämän,
kanssa hyvän ystävän.