Laitoin lehmän lentämään.

Kaikki mahdollista
tämän jälkeen.

Sain joululahjaksi Keskimmäiseltä Lentävän Lehmän. Sillä on siivet ja patteri antamassa vauhtia. Keskimmäinen muisti lehmäinnostukseni. Twister- elokuvassa  lehmä lensi tornadon vauhdissa kuvaruudun poikki kaksikin kertaa. Minusta se oli molemmilla kerroilla hauskaa ja haastavaa. Kaikki on mahdollista silloin, kun lehmäkin lentää.

Jonkun muunkin on tarvinnut saada lentävä lehmä joululahjaksi, koska niitä myytiin torilla joulumarkkinoilla. Uskaltaako joku muu ilmoittautua?

Ihan kaikessa lapseni eivät siis selvästi minua kunnioita. En voi kuvitellakaan, että kukaan thaimaalainen saisi lapseltaan lahjaksi lentävää lehmää. Tämä suomalainen vanhemmuus sopii minulle kyllä kieltämättä paremmin.

Istuimme kerran erään Bangkokin vilkkaimman kadun, Sukhumvit Roadin varrella Pizza Hutissa syömässä pizzaa. Mmmmmm, vaikkapa  Spicy Tom Yum Kung- pizza. Jälkiruuan siirryimme syömään viereiseen Swensenin jäätelöbaariin. Mmmmm, vaikkapa iso kahdeksan jäätelöpallon Earthquake- annos, jossa myös Sticky Chewy Chocolate- jäätelöä. Ikkunasta huomasimme yhtäkkiä, että  vilkasta katukäytävää käveli rauhallisesti lehmä eteenpäin. Ravintolan kohdalla oli joitain puita kadun varrella. Lehmä laskeutui maahan  ja asettautui rauhallisesti märehtimään ja katsomaan ohi kulkevaa liikennevirtaa.

Olisipa silloin ollut kamera mukana. Olisin silloin kerrankin halunnut kuvaan: Minä, lehmä, Bangkok, Sukhumvit Road ja vaikkapa ohiajava Rolls Royce tai iso Daimler samassa kuvassa. Ja kysymys olisi ollut: Kuka ei kuulu kuvaan? Ja oikea vastaus olisi tietysti ollut: Se lähetystyöntekijä.

Bangkok on eräs maailman suurimmista miljoonakaupungeista. Turisti näkee usein eniten suuria pääkatuja, joiden varrella on länsimaisia pilvenpiirtäjiä. Sivukatujen varsilla löytyy sitten monenlaista muutakin elämää. Siellä pihoilla saattaa löytyä vielä kotieläimiäkin, kotitarpeeksi kasvatettuja. Elefanteille on ymmärtääkseni annettu nykyisin sentään porttikielto keskikaupungille.

1984. Merikarvia Lauttijärvi. EI nuuhkivakaan lehmä ole hassumpi.

Plus%2016%20Jak%20ja%20Mar%20ja%20lehma%