Taas sitä saa
Vatsansa täyteen

Pistäydyin eilen silakkamarkkinoilla. Nostin käteistä rahaa ostoksia varten. Ja ostin:

Savukampelaa
Saaristolaisleipää
Pröttiä
Vuohenjuusto Verneriä
Vuohenjuusto Chèvreä
Korpihunajaa
Kuusihunajaa
Tattarihunajaa
Puolukkahunajaa
Hirvenpolku-sinappia
Kuutamosilakkaa
Katajan himo-silakkaa
Herukkasilakkaa
Sitruuna-valkosipulisilakkaa
Suutarinlohta
Hunaja-korianterisilakkaa
Ahvenkukkoa
Huiluntuhtia
Juustotuhtia
Suomi-makkaraa
Nakkeja

Rahat loppuivat ennen kuin ostointo. Illalla Helsingistä ja Turusta saapuneet matkalaiset söivät ahvenkukkoa ja Kuutamosilakkaa. Täysikuun kunniaksi.

Ostettiin perunaa, sipulia, pekonia ja maitoa. Perunat ja sipulit kuorittiin ja pilkottiin. Jääkaapista otettiin Suomesta tuotua suolasilakkaa. Sekin pilkottiin pieniksi palasiksi. Voideltiin vuoka ja sinne laitettiin perunat, sipulit ja silakat. Maito, johon oli sekoitettu vehnäjauhosuurus, kaadettiin päälle. Pinnalle pilkottiin reilusti pekonia. Sitten kaikki uuniin.

Kuka ikinä olisi voinut arvata, että silakkalaatikosta tuli perheemme harvinainen herkkuruoka Thaimaassa…

1981. Bangkok. Lad Phraon buddhalaistemppeli. Toisenlaista ruokailua.

PLus%20496%201981.%20LP%20temppeli%20mun