Pistäydyin eilen silakkamarkkinoilla. Nostin käteistä rahaa ostoksia varten. Ja ostin:
Savukampelaa Saaristolaisleipää Pröttiä Vuohenjuusto Verneriä Vuohenjuusto Chèvreä Korpihunajaa Kuusihunajaa Tattarihunajaa Puolukkahunajaa Hirvenpolku-sinappia Kuutamosilakkaa Katajan himo-silakkaa Herukkasilakkaa Sitruuna-valkosipulisilakkaa Suutarinlohta Hunaja-korianterisilakkaa Ahvenkukkoa Huiluntuhtia Juustotuhtia Suomi-makkaraa NakkejaRahat loppuivat ennen kuin ostointo. Illalla Helsingistä ja Turusta saapuneet matkalaiset söivät ahvenkukkoa ja Kuutamosilakkaa. Täysikuun kunniaksi.
Ostettiin perunaa, sipulia, pekonia ja maitoa. Perunat ja sipulit kuorittiin ja pilkottiin. Jääkaapista otettiin Suomesta tuotua suolasilakkaa. Sekin pilkottiin pieniksi palasiksi. Voideltiin vuoka ja sinne laitettiin perunat, sipulit ja silakat. Maito, johon oli sekoitettu vehnäjauhosuurus, kaadettiin päälle. Pinnalle pilkottiin reilusti pekonia. Sitten kaikki uuniin.
Kuka ikinä olisi voinut arvata, että silakkalaatikosta tuli perheemme harvinainen herkkuruoka Thaimaassa…
1981. Bangkok. Lad Phraon buddhalaistemppeli. Toisenlaista ruokailua.
Kommentit