Marinaparina kissa

Rontti-kissa istuu eteisessä ja protestoi. Tylsää. Mälsää. Boring. Viikon se puikkelehti porukan seassa, istui välillä keittiötuolilla muiden kanssa ruokapöydän ääressä tai nojatuolilla olohuoneessa, kurkisteli kuusen takaa tai komeron oven raosta, leikki leikittäjien kanssa ja nukkui nukkujien kanssa. Miau. Missä ne ovat?

On suorastaan huvittavaa, kuinka hiljaiselta koti vaikuttaa, vaikka meitä on vielä muutamia täällä jäljellä. Lähtöihin ja tuloihin pitäisi jo olla täysin tottunut näillä elämänkuvioilla. Aina niissä kuitenkin joku mättää. Ihmisen suurimpia ongelmia on olla toisten kanssa ja olla ilman heitä.

On aika taas riisua joulukuusi. Kieltämättä se on tänä vuonna taas hyvin koristeltu ja värikäs.Nuo monitaiteelliset lapsenlapset... Uusien joululahjasähkökynttilöiden loisteessa thaimaalaiset kiiltävät koristeet välkkyvät kauniisti.

Thaimaassa joulukuuset vaihtelivat vuodesta vuoteen. Ensimmäisenä Thaimaan jouluna kotona koristeltiin pientä purkkipuuta.

Plus%20585%20Th%20joulupuu%20pieni.jpg

Thaimaan kirkoissa joulupuuksi valittiin joskus joku pihan pensaista tai puista. Paljasvarpainen Kuopus pääsi mukaan sellaista koristelemaan.

Plus%20585Th%20jolupuu%20ulkona.jpg

Päivän viisaus. Jokaiselle tulee aika, jolloin riisutaan pois kaikki kiilto, välke ja koristelu. Jäljelle jää vain kuivunut runko, joka sekin aikanaan maatuu pois. Siinäkö kaikki?