Vasemmassa vahvero
Oikeassa orakas

En tiennyt, että sienitauteja voi kasvaa ihmisen mielessäkin. Siellä asuu selvästi sienirihmastoja, joista putkahtaa esiin uudenlaisia itiöemiä, mm sienikoreja, sieniveitsiä ja saappaita, jotka taas vetävät puoleensa uudenlaisia itiöitä, mm rouskuja, vahveroita, orakkaita, vahakkaita ja tatteja.  Hetken kuluttua nuo uudenlaiset itiöt jakautuvat useaan osaan ja levittäytyvät eri puolille, mm roskikseen, kattiloihin, kuivuriin, paistinpannuihin, pakastepusseihin, vatsoihin ja lasipurkkeihin. Jotkut niistä matkustavat eri kaupunkeihinkin.

Olipa huono vertaus. Kaikkea sitä miettiikin, sienestäessään. Ei kai me enää.  Ei tänä vuonna. Tai mistä sen tietää.

Mietin, mitä tauteja meidän sisimmässämme kasvoi Thaimaassa. Tuskin mitään niin aktiivista kuin sienestäminen. Yksi taisi olla thairuuan syöminen. Sen kokenut sen taudin tietää.

Katalyytti yhdeksänkymmentäseitsemän. Mehtäsielu.Tämä blogi on yksi niistä monista tärkeistä blogeista, jotka ovat jääneet vielä lisäämättä katalyyttiluettelooni. Se on odottanut sopivaa aikaa. Olen kulkenut Mehtiksen kanssa monenlaisilla blogimetsän poluilla, synkässä korvessakin, kirkkaassa auringossakin. Olen oppinut elämän herkkää haurautta, kysynyt yhdessä ilman suoria vastauksia, aavistellen, arastellen…

Viimeisimmän blogikirjoituksen otsikko ”Uudet sanat, vanhat sanat, uudet merkitykset” kuvaavat hauskan keskustelun ohella hyvin myös Mehtistä itseään.

Plus%20922%20Juhlaruokailu.jpg

Bangkok. Hyvässä seurassa hyvän ruuan äärellä hyväntahtoisina kiintiöhölmöinä. Luterilaisen lähetyksen työntekijöiden joulujuhlat. Thaimaalaiset osaavat juhlia.