Tahmariisi
Sitkoriisi
Liimariisi
Rakkaalla riisillä monta nimeä

Kesä on tulossa ja grillikausi. Grillin päällä kypsyy monenlaisia lihoja, kaloja ja vihanneksia. Nam. Kuola alkaa valua, kun ajattelen koillisthaimaalaisia grillimakuja. Nam nam. Ja thaimaalaisia maustekastikkeita. Nam nam nam ja suun tuuletus. Väkevää.

Sticky rice, glutinous rice, on ihan oma riisilajinsa. Se ei ole jasmiiniriisiä eikä basmatiriisiä. Sitä syödään sormin, ei lusikoin ja haarukoin kuten muuta thaimaalaista riisiä. Olen vihdoin oppinut oman tapani valmistaa sitä.

Tarkistan ostovaiheessa, että saan varmasti oikeanlaista riisiä. Sitä saa yleensä etnokaupoista.

Pesen riisin useita kertoja, kunnes vesi on kirkasta.

Liotan riisiä ainakin yön yli.

Otan höyrykattilan esille.

Laitan kattilan alaosaan vettä ja yläosaan  keittiöpyyhkeen sisälle riisin. Suljen kannen.

Höyrytän riisiä n 30-45 minuuttia, kunnes se on pehmeää.

Syömme riisin sormin erilaisten vihannesten, mausteisten lihojen ja kalojen kanssa. Lisänä voi olla erilaisia maustekastikkeita. Kokeilkaa. Taidanpa itsekin laittaa riisiä likoamaan viikonlopuksi. Ei tästä muistelemisesta muuten selviä.

Bangkok. Riisiä torimyyjän pöydällä.

Plus%20433%20Riisi%C3%A4%20torimyyj%C3%A