Tavattomaan tapaan

Sain äskettäin kutsun alustaa keskustelua taas kerran lähetystyöstä, nyt vähän oudommalle joukolle. Muistoistani löysin heti sopivia kysymyksiä: Miksi lähetystyötä tehdään? Miksi ihmeessä lähetystyötä tehdään?  Vieläkö lähetystyötä tehdään?  Samaan sarjaan kuuluu myös kysymys maapähkinöistä.

Osaava Nainen-messuilla tarjosimme kerran höyrytettyjä/keitettyjä maapähkinöitä thaimaalaiseen tapaan. Muistan hämmästyneen kysymyksen:

Miksi ihmeessä joku keittää maapähkinöitä?

Muistaakseni vastasi lakonisesti: Monet naiset maailmalla kysyvät, miksi ihmeessä Suomessa maapähkinät syödään keittämättä.

Lähetysnäyttelyitä elävöitettiin joskus myös tarjoilulla, kuivatuilla hedelmillä tai keitetyillä maapähkinöillä. Vähän varsinaisia reseptejä oikaisten kiehautin kattilallisen maapähkinöitä ja annoin niiden jäähtyä keitinvedessä. Pehmeiksi tulivat. Sen kummempaa ei tarvittu ihmettelyn synnyttämiseksi.

Loimaan lähetysnäyttely. Päiväkerholaisten tekemää näyttelymateriaalia ”thaimaalaiseen päiväkotiin”. (Kuva Anja Uusitalo)