EDIT Koetan uudestaan. Kaikille ei taaskaan näkynyt. Toivottavasti nyt näkyy. Jotkut saattavat nähdä jutun kaksi kertaa. Kun en tiedä, kumman uskallan ottaa pois, en ota kumpaakaan ....

 

EDIT KAKKONEN: Näyttää siltä, että Explorerilla näkyy vain tämä juttu kerran ja muu tammikuu on hävinnyt. Firefoxilla tämä näkyy tuplana ja kaikki muu ihan tavallisesti. Spooky.

 

EDIT KOLMONEN Kopioin nyt edellisen postauksen tähän kommenttien kera. Katson, mitä tulee tulokseksi. Jos hyvin onnistuu, poistan eilisen kokonaan. Toivottavasti se avaa IE:lle nämä kirjoitukset.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Muotoja

Värejä

Musiikkia

 

Pappilan mummolta sain tehtävän etsiä neljännen kuvakansioni neljännen kuvan. Tietokoneen kuvakansiot ovat vielä vähissä ja skannerikin siirtelee koneelle lähinnä vain päivittäisiä blogikuvia, joten katsoin parhaaksi siirtyä dialaatikoihin. Niissä kyllä riittää katsottavaa ja muisteltavaa. Siis, neljäs diakampa ja neljäs kuva. Etsi sinäkin.

Viimeisinä Thaimaan viikkoina 1999 otimme kuvia työmatkaltamme. Halusimme muistella, millaisissa paikoissa vietimme ruuhkassa aikaamme autossa istuessamme. Tämän tavaratalon edessä liikenne pysähtyi usein:

 Plus%20606%20Bangkokin%20tavaratalo.jpg

Porissa oli kymmentä vuotta aikaisemmin, 1989,  valmistunut uusi moderni rakennus, BePOP.  Siitä Pori-tieto kertoo näin:  ”Bepopissa on lukuisia erikoisuuksia ja yksityiskohtia, muun muassa pyöreitä ikkunoita ja suuria lasipintoja sekä pilareita mitä erilaisemmin värein.”  Ja jatkaa: ” Kolossissa on väriä ja muotoa enemmän kuin kymmenessä torin ympäristön talossa yhteensä. ”  Juuri se rakennus tuli mieleen tuota bangkokilaista tavarataloa tuijotellessani. Bangkokin BePOP. Modernia nostalgiaa. Yes.

BePOPin nimeen on kuulemma vaikuttanut Pori Jazz ja bebop. Se taas toi mieleen (äskettäin löytämäni mainion) Kari Rydmanin blogin ja sen kirjoituksen: Miksi musiikki on 200 vuotta jäljessä arkkitehtuurista? Tuon kirjoituksen kuvat  ja musiikkivertaukset kertovat erilaista kulttuurihistoriaa. Minut se sai äsken kuuntelemaan  Charlie  Parkeria ja Miles Davisia.

Ihan toinen tarina on se, miten työmatkamme loppupuolella ajoimme läpi likaisten ja haisevien slummialueiden.  Sekin oli yksi meidän totuutemme Bangkokista.

-----------------------------------------------------------------

KOPIOIDUT KOMMENTIT:

sirokko kirjoitti 28.01.2010 - 15:58

Tuon tavaratalon voisi todella sijoittaa minne tahansa maailman maahan. Onko niin että modernisuudessa ei enää ole tunnistettavaa paikallisuutta, pitääkin tutkailla arkkitehtuuria paremmin. Kuitenkin, kävin katsomassa porilaisen versionne ja kyllä tässä thaimaalaisessa on silti vielä lämpöä enemmän jäljellä.

mm kirjoitti 28.01.2010 - 16:32

Sirokko. Pieni pisara perinteisyyttä olisi kyllä aina positiivinen yllätys. 

pappilan mummo kirjoitti 28.01.2010 - 17:27

Kiitos. Eikö olekin antoisaa muistella kuvien kautta myös. Olen iloinnut skanneristasi, jolla olet voinut välittää myös kuvallisia muistojasi. Mutta millainen tuo skanneri on? 

mm kirjoitti 28.01.2010 - 18:40

Pappilan mummo. CanonScan 4400f. Mitään en vielä osaa, mutta vähän kerrassaan opiskelen. Hyvä on harjoitella näin blogissa. 

Demetrius kirjoitti 28.01.2010 - 21:35

Bisneksen muotokieli on kai globaali, tuo voisi tosiaan olla mikä tahansa omenasellotriokeskus. Kai sieltä löytyi mäkkärikin? 

Deme kirjoitti 28.01.2010 - 21:41

Hassua, IE ei myöskään näytä tämän postauksen kommentteja. Mystistä kerrassaan. Jatkoin vielä tutkimustyötä ja totesin että Opera käyttäytyy samalla tavalla kuin IE:kin näyttää tammikuulta vain tämän yhden postauksen ilman kommentteja. 

mm kirjoitti 28.01.2010 - 21:50

Demetrius. Mäkkäri on ja Pizza Hut ja paljon muuta...
JOo, Taas kerran on vähän hassu juttu näillä eri selaimilla. Odotetaan vähän, jos tokenisi. Jos ei ala selvitä, täytyy yrittää vaihtaa pohjaa. 

H. M. Juhani Hämeenjussi kirjoitti 29.01.2010 - 11:12

Svengaavaa kaupankäyntiä. 

mm kirjoitti 29.01.2010 - 13:54

HM. Sitäpä se. Todellisuudessa melkoista äänisaastetta..