• Kuka saa syrjiä ketä?
  • Kuka saa tappaa kenet?

Eilen kävin Helsingissä palaverissa, jonka puheenjohtajana toimi kirkon maahanmuuttajatyön sihteeeri Marja-Liisa Laihia. En tiennyt vielä kokouksen aikana, mitkä olivat päivän uutiset. En tiedä vielä, mitä niistä seuraa.

Istuin pöydässä vähemmistövaltuutetun toimiston ylitarkastajan vieressä.  On eri asia kuulla ihmistä mediassa kuin keskustella hänen kanssaan. Toisen lähellä ei pääse omia ajatuksiaan karkuun. Opin taas kerran, että kaikki virkamiehet eivät puhu kapulakieltä vaan pystyvät kommunikoimaan niin, että asian voi ymmärtää asiantuntematonkin. Asiantuntija tajuaa myös toimenkuvansa rajat. Hän tietää, mihin hän voi puuttua ja mihin ei.  Hän osaa esittää tärkeitä kysymyksiä ja eritellä niitä.  Löysin taas kerran uuden katalyytin ajatteluuni. Sulattelen tietojani.

Katalyytti kuusikymmentäneljä. Vähemmistövaltuutettu. ”Vähemmistövaltuutettu on viranomainen, jonka perustehtävänä on edistää etnisten vähemmistöjen ja ulkomaalaisten asemaa, yhdenvertaisuutta ja oikeusturvaa sekä hyviä etnisiä suhteita.”   Miten ajankohtaista asiaa nyt vaalien jälkeen…  Nyt kysymme yhteiskuntana, mitä saa ja pitää tehdä ja mitä ei. Mihin rajat vedetään?

v%C3%A4hemmist%C3%B6valtuutettupieni-norv%C3%A4hemmist%C3%A4valtuutettuthaipieni