Turistina Tuppukylässä vai
Barbaarina Kuningaskunnassa?


Keväällä 2008 suurlähettiläs Pasi Rutanen Uuden Suomen kolumnissaan kertoi  thaimaalaisten diplomaattien kokemuksista Ranskassa 1600- luvulla. Rutanen muisteli myös sitä, miten hän Bangkokissa jätti valtuuskirjeensä  kuningas Bhumipol Adulyadejille Chitraladan palatsissa. Mielenkiintoista luettavaa.

Ensimmäisessä Thaimaan kodissamme koputettiin ovelle. Vuokraisännän autonkuljettaja toi meille  kirjan, jonka tuotto meni kuninkaan hyväntekeväisyysprojekteihin. Kenraalitasoa oleva vuokraisäntämme kuului kuninkaan adjutanttien joukkoon ja kulki usein kuninkaan mukana myös hänen matkoillaan.

Ostimme kirjan, tietysti. Kirja sisältää kuvia ja kirjoituksia kuningasperheen historiasta sekä 43 kuninkaan säveltämää jazz- ja bluesmelodiaa nuotteineen ja sanoineen. Kirjassa on mustavalkoisia kuvia kuninkaan ja kuningattaren nuoruuden ajoilta, samoin kuvia kuningasperheen lapsista ja perheen elämästä  sekä virallisempia kuvia kuninkaan matkoista ja erilaisista juhlatilanteista. Kuvissa kuningas soittaa myös rakasta saksofoniaan.


Kuninkaan sävellyksiä voi kuunnella myös internetissä The Golden Jubilee Networkin kautta. (All music files copyright His Majesty King Bhumibol of Thailand) Minun suosikkini on Yarn Yen.

Lipunnosto thaimaalaisessa päiväkodissa. Lipun värit tarkoittavat kujningasta, valtiota ja uskontoa. Suomen Lähetysseuran materiaalista Tyttö Thaimaasta. Piirros Kaija Karjalainen.

Plus%20200%20Thaimaan%20lapset%20lipunno