Väärä ihminen
Oikeat asiat?
Oikea ihminen
Väärät asiat?

Saako väärä ihminen ehdottaa oikeita asioita? Entä voiko oikea ihminen ehdottaa vääriä asioita?

Miltä tuntuisi olla aina väärä ihminen ja väärässä paikassa?  Luulen, että se kokemus olisi todella raskas. Onneksi harva kuitenkaan sellainen on, vaikka monesta välillä niin tuntuu. On tärkeää olla edes joskus edes jollekin se oikea ihminen oikeassa paikassa.  Vaikka sitten ehdottaisi välillä ihan vääriä asioita.

Sokea kana sanoi kommentissaan kirjoitukseeni mökinmummoista lauseen, joka on jäänyt mietityttämään. ”Päättäjäraukoilla on ihan vääränlainen kansa eikä sitä saa edes määräajoin vaihtaa.”  

Väärät kannattajat pilaavat oikeiden ihmisten maineen. Ainakin poliittisessa maailmassa.  Varmaan myös erilaisten maailmankatsomusten maailmassa. Kirkkokansakin on väärä ja uskoo väärällä tavalla. Väärät katselijat pyytävät nähdä vääriä ohjelmia. Väärät asiakkaat pyytävät myymälöissä vääränlaisia tuotteita. Kaikkeen näihin asioihin löydän hyvin pikaisesti todisteita.  Joka päivä. Joka lehdessä. Televisiossa.  Keskustelupalstoilla. Blogeissa. Tekstiviesteissä. Keskusteluissa. Se Imago. Se Tärkeä Imago.

Äitini kertoi kerran jutelleensa erään ihmisen kanssa, joka oli luetellut karjalaisten evakkojen virheitä. Se karjalainen oli tehnyt sitä ja toinen tätä… Äitini oli vastannut: ”Me toimme kaikki sieltä mukanamme.”

Me kaikki kuulumme tähän kansaan.  Kaikki olemme myös tämän maailman kansalaisia. Kenelle me kelpaamme? Soivatko kellot kaikille?

Plus%20595%201970%20Lavia%20talvella.jpg

Lavia 1970. Neljäkymmentä vuotta sitten oli yhtä kaunis talvisää kuin nytkin.  Todiste siitä, että silloin en palellut.