"Piirrän,  piirrän kuun

Silmä, silmä, nenä, suu"

Maailman AIDS- päivä. Kolmekymmentäkolme miljoonaa HIV- kohtaloa.  Kaikilla heillä on ihmisen kasvot ja ihmisen sydän.

Olen maininnut AIDSin jo useissa blogini kirjoituksissa: AIDS, Terveyttä kaikille, Niin kuin itseäsi.  Tänään ajaessani Helsingistä kotiin  kuuntelin taas kerran radiota. Siellä puhui työtoverini Thaimaasta, Anneli Könni. Hän on tänään ollut puhumassa AIDS- seminaarissa Vanhalla Ylioppilastalolla ja menee illalla AIDS-messuun Helsingin Vanhaan kirkkoon. Se on osa Suomen Lähetysseuran AIDS-työtä.

"Tarttuuko AIDS, jos kahlaan tulvavedessä. jossa on käytettyjä kondomeja?"

"Pitääkö minun heittää pois sukat, joilla kävelin AIDS-keskuksessa?"

"Entä jos vaikka kirkon portailla kaatuu joku lapsi ja minun täytyy laittaa hänelle laastari. Mistä tiedän, onko hänellä AIDS?"

Kirkon työntekijöiden AIDS- seminaarissa kuunneltiin kaikkien kysymykset. Kysyjilläkin oli kasvot. On lupa kysyä tyhmiäkin kysymyksiä. Vasta kysyvä löytää vastauksen.

Rippikoululaisten lähetysrasteilla kerroin  usein Thaimaan AIDS-työstä käyttäen Thaimaassa käytettävää valistusmateriaalia. Siinä on mielestäni kolme tärkeää neuvoa: 1. On hyvä tietää, miten AIDS leviää, jotta voisit välttää tartunnan. 2. Jos olet saanut tartunnan, älä menetä toivoasi. 3. Jos läheisesi on saanut tartunnan, älä hylkää häntä.

Tänä vuonna  Suomen Lähetysseuran joulukeräys kerätään AIDS-työhön Aasiassa ja Afrikassa.

1988. Bangkok. Tulva-aikaan kahlataan tulvavedessä.

Plus%20274%20Suan%20phlu%20tulva%20pieni