Sikses

Vuosia sitten Keskimmäisen lappeenrantalainen ystävä kehui Poria todella kauniiksi kaupungiksi. Hän oli käymässä täällä Pori Jazzien aikaan ja piti Kokemäenjoen varrella olevia tapahtumapaikkoja Kirjuriluotoineen mahtavina alueina. Siellä sitä nytkin tapahtuu. Tänä vuonna en itse osallistu, mutta kyllä suvussa löytyy niitäkin, jotka istuvat taas thaimaalaisilla muovimatoilla kuuntelemassa musiikkia ja nauttimassa yleisestä tunnelmasta ystävien kanssa.

Noiden vuosien jälkeen myös SuomiAreena on levittäytynyt tänne. Koko kaupunki tuntuu modernilta ja houkuttelevalta, kun lähes joka puolella keskustellaan asiantuntevasti ja kaupunki on pullollaan ”televisiosta tuttuja” kasvoja. Paikallisena huomaan erityisestä sen (ehkä näennäisenkin) vapauden, jolla vaikkapa ministerit pystyvät kulkemaan (myös kainalosauvojen kanssa) väkijoukossa. Muutamassa tapahtumassa itsekin taas kävin. Hyviä keskusteluja. Ei niiden arvo muutu mihinkään siitä, ovatko kaikki mielipiteet minun mielestäni järkeviä. Satakuntalaisten kansanedustajien keskustelu oli mielestäni taas kerran hauska ja informatiivinen tapahtuma. Sikses, niin kuin me täällä usein sanomme. Tuota sanaa käyttivät myös kansaedustajat hymyillen.

Kirkkopuistossa on taas soinut tänäkin vuonna, vaikka sielläkään en ole käynyt. Tuttuja nimiä sielläkin, mukaan luettuna tuo Keskimmäisen vanha ystävä. Kaunista se on Kirkkopuistossakin.

Oma viikko on pyörinyt polttopuiden logistiikan ympärillä. Mökin rannasta on peräkärryllä kuljetettu lasti toisensa jälkeen kuivuneita halkoja ja risuja ja niitä on pätkitty (en minä) ja pilkottu (en minä) ja kannettu (myös minä ihan vähän) paikoista A, B, C, D ja E paikkoihin F, G, H, I, J, K,  jne. Onneksi joillain on luonteenpiirteitä, joita myös sitkeydeksi kutsuaan.

Surullista on, että Porin tämänvuotista heinäkuuta on rasittamassa Kokemäenjoen harjavaltalainen nikkelivuoto. Elämän todellisuus ja arvaamattomuus vilahtavat täälläkin näkyville kaiken mukavan keskellä.

Pori 1952? Kiertokadun ja Käsityöläisenkadun kulmaus. Mu Pori o ollu kaunis ennenkin. Sikses. Kuva Eero Ikävalko.

Plus%201166%201952%20Pori%20Kierto%20kau