Ajankohtaisuuden huipulla

Tässä ja tänään

Tällainen tekstiviesti tuli eilen Thaimaasta:

”Chiang Raissa. Ensimmäinen seminaaripäivä takana. Illalla kokouksessa 70-80 henkeä, päivällä puolet tästä. Lahuja, akhoja ja Palaanin koillislaisia. Praphan ja Hiip mukana. Visanukornin kanssa jatketaan opetusta. Lauantaina klo 14 maissa Naanissa.”

Taustaa. Mies on ollut toista viikkoa Thaimaassa. Viime viikolla hän piti Bangkokissa Luther-seminaarissa viiden päivän luentosarjan Lutherista. Nyt hän on Pohjois-Thaimaassa opettamassa. 

Pastori Praphan ja ja hänen vaimonsa Hiip ovat tuttuja  jo monen kymmenen vuoden takaa. He olivat silloin alkuvaiheen opiskelijoita  juuri perustetussa lähetyksen/tulevan kirkon koulutuslaitoksessa, jota silloin kutsuttiin nimellä  LITE, Lutheran Institute of Theological Education. Praphan  näkyy opiskelijana blogin 1180 kuvassa   Pastori Praphan on nyt Thaimaan luterilaisen kirkon Pohjoisen hiippakunnan lääninrovasti ja Hiip, hänen vaimonsa, on monessa mukana miehensä tukena.

Pastori Visanukorn tuli lähetyksen/kirkon työntekijäksi jo 80-luvulla. Hän on toiminut myös kirkon piispana ja siinä ominaisuudessa vieraillut Suomessa vuonna 2009.  Hänestä ja nuotiomakkarasta on kuva  blogissa 122  .

Miksi oikeastaan kirjoitan tästä juuri nyt?  Huomasin vasta eilen, että Suomen Lähetysseuran tämänvuotinen paastokeräys tukee juuri tuota Thaimaan luterilaisen kirkon työtä Naanissa,  jonne Mies siirtyy huomenna pariksi päiväksi opettamaan. Siis mitä ajankohtaisin aihe, eikös vain.

Thaimaan luterilaisen kirkon sivuilta löysin ajankohtaisemman kuvan pastori Praphanista:

1281%20Praphan.jpg