Hyvää uutta vuotta
Tänäänkin

Osaan jo kuvitella tulevaisuuden, jossa vain yksi asia kerrallaan täyttää ajatukset. Silloin läheisetkään eivät aina tavoita, jos eivät onnistu käyttämään saman logiikan salakirjoitusavainta. Omat läheiseni ehtivät kuolla jo ennen tuon kokemista, joten on mahdollista, että minäkään en tule tuota tulevaisuutta kohtaamaan.

Nyt vielä maailma on täynnä uutta ja ihmeellistä, vielä kokemattomia tapahtumia, vielä pohtimattomia ajatuksia. Joka päivä eteen tulee lukemattomia erilaisia asioita, joista tekisi mieli kirjoittaa. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Vielä…

Eilisten sähköpostien tuottamia ajatuksia thaimaalaisesta kontekstista. Näin vastailin:

Raha, naiset ja kunnia. Nämä olivat ne kolme thaimaalaista pahetta, jotka opimme heti alussa.. Muistan paheksuneeni noita sanojia siitä, että he katsoivat thaimaalaisia alaspäin ja olin varma siitä, että me olemme parempia...  Elämä opetti aika pian, että nuo kolme kuuluvat tuon paholaispuolen parhaimpiin tarjouksiin, eli ihmiskunta/kristikunta sortuu kerta toisensa jälkeen noihin samoihin juttuihin.

Thaimaassa on vielä yksi ekstra erikoisuus: kateus. Se vie kalat riisipellostakin. Se suunnaton verkostoituminen ihmisten välisessä tunnemaailmassa, jota siinä kulttuurissa tapahtuu, on niin ällistyttävää, että tapahtuneet tajuaa vasta jälkikäteen. Kuka kulloinkin on se Phujai (vanhin), on mahdoton tietää.

Saimme eilen sähköpostissamyös kuvia thaimaalaisten uudenvuodenjuhlan vietosta.  Kuulimme, että Bangkokin laidoilla vietettiin tavallista uudenvuodenpäivää. "Eri yhteisöjen paraati halkoo kaupunkia ja lapset ja nuoret, tehdastyöläiset ja vanhemmatkin ovat katujen varsilla ämpäreineen. Jos uutisista ei lukisi, ei tietäisi mistään, mitä siellä pääkaupungissa tapahtuu.” On Songkran-juhla, josta kirjoitin jo aikaisemmin blogissani.  Aamu-uutisissa tänään näin, miten punapaidatkin juhlivat uutta vuotta valloittamillaan kaduilla leikkien veden kanssa iloisesti.

Soi Amonin seurakunnan nuoret aikuiset viettivät Songkran-juhlaa vuosia sitten vuokraamalla kanavalaivan ja kutsumalla ystäviään mukaan. Siellä soitettiin, laulettiin ja puhuttiin. Lopuksi kaadettiin vettä toinen toisensa päälle. Kanavassa riitti vettä, mitä ottaa:

Plus%20670%20Soikun%20nuoret%20laivalla%