Aurinko paistaa
Kevät hymyilee
Juhla lähenee

Tulen juuri Satakunnan radiosta. Olin siellä aamulla jutustelemassa tänä viikonloppuna Porissa pidettävistä Kirkon lähetystyön ja Suomen Lähetysseuran 150- vuotisjuhlallisuuksista. Mukavan toimittajan kanssa oli mukava puhua. Olen kyllä mielestäni Varsinainen Sössöttäjä, mutta rima on laskenut vuosien varrella. Pokka pitää, ainakin useimmiten. 

Olen yrittänyt käsitellä edes jollain tavalla (=tuhota) kotiimme kertyneitä Erilaisia Tärkeitä Paperikasoja. Löysin eri puolilta tätä huushollia joitain vuosien varrella kertyneitä lehtileikkeitä eri haastatteluista. Huomasin aamulla radiossa käyttäväni erästä vanhaa lausettani, jonka eilen luin. Se innosti keräämään lauseita eri haastatteluista eri lehdistä eri vuosilta:

- Lähtöön tarvitaan rohkeutta, pysymiseen sitkeyttä. (Kysyttäessä lyhyttä kuvausta lähetystyöstä)

- Milloin missäkin tarvittiin… (Kysyttäessä toimenkuvasta)

- Monta uutta ja outoa asiaa tuli eteen, joihin ei vain voinut etukäteen varautua. (Kysyttäessä tunnelmista työn alussa)

- Tunnin päästä on jo hyvä olo. (Thai-ruokakurssin runsaan aterian jälkeen)

- Aikaisemmin luulin tietäväni, kumpi osapuoli on köyhän puolella. Enää en tiedä. Mielenosoittajat haluavat muutosta, mutta on jäänyt epäselväksi, mikä se muutos oikein on. (Viime syksyn mellakoiden jälkeen)

- Meidän tehtävämme on lisätä suomalaisten suvaitsevaisuutta, meitäkin on kohdeltu hyvin. (Kysyttäessä kokemusten käyttämisestä kotimaisessa työssä)

- Onko sanavapauden pakko olla pilkkaavaa sanavapautta? (Kysyttäessä pilakuvakiistasta)

- Lähetystyö lähtee siitä, että Jumalalla on asiaa ihmiselle. ( Keskustelu aiheesta: Vieläkö lähetystyötä tarvitaan?)

-Lähetystyössä kaikki taidot tulevat käyttöön. (Kysyttäessä työtehtävistä)

-Thaimaalaiset uskovat, ettei kukaan voi olla uskonnoton. (Kysyttäessä Thaimaan uskonnollisesta ilmapiiristä)

- Yksinkertaiselta tuntuvat asiat voivat olla elämyksiä, puolin ja toisin. (Kysyttäessä maahanmuuttajien kohtaamisesta arjessa)

Tällainen sanakollaasi tänään. Nyt lähden valmistelemaan viikonlopun tehtäviä.

Merikarvialehti 15.8.2002.

Plus%20373%20merikarvialehti-15-8-2002.j