Ei mittää
Ei koskaa
Ei mulle ainakaa

Kyllä aina välillä jokaiselle tapahtuu ainakin jotain. Silmät auki!

”Tänä vuonna ei ole tapahtunut oikeastaan mitään. Koulussa ovat vuoden kohokohdat olleet pommihälytykset, joita on ollut neljä - viisi. Kouluun oli tehty nimettömiä puhelinsoittoja, joissa väitettiin, että koulurakennuksessa oli pommi. Meidät ajettiin ulos rakennuksesta sillä aikaa kun poliisin pommiryhmä tarkisti paikat. (Ikävä kyllä) mitään ei löytynyt. Nyt ei hälytyksiä ole tullut yli kuukauteen ja ne ovat ilmeisesti loppuneet.

Monet ovat kyselleet koulusta yleensä. No, tämä opetussysteemi, jota seuraan, on melko mukava. Teemme melkoisen määrän erilaisia ja eripituisia aineita ja raportteja, joista pisimmät ovat olleet siinä hieman yli tuhat sanaa. Viimeisimmän pitkän raporttini (1200 sanaa) aihe oli Kyproksen sisällissota. Joudumme oppimaan nimiä, vuosilukuja jne vähemmän kuin Suomessa; täällä vaaditaan enemmän luovaa taitoa kuin ulkomuistia.

Viime kuussa näin Halleyn komeetan. Suomessa se ei ilmeisesti näkynyt lainkaan, mutta täällä se oli suhteellisen ylhäällä horisontista. Vaikka sitä ei ollut helppo löytää, sen kyllä tunnisti helposti, kunhan sen kerran huomasi. Kirkkaudeltaan se oli hädin tuskin näkyvä, mutta se oli melkoisesti suurempi kuin muut tähdet. Kaiken kaikkiaan se oli aika kiinnostava nähtävyys.

Aivan äskettäin kävin isän kanssa Burmassa. Olimme siellä vain muutaman päivän, mutta näimme kuitenkin jo siinä ajassa melkoisesti. Rangoon, jossa asuimme matkan ajan, oli melko ainutlaatuinen. Talot olivat luultavasti kaikki vähintään brittivallan ajoilta (ennen toista maailmasotaa),  eikä niistä suurinta osaa oltu luultavasti korjattu tai maalattu sitten toisen maailmansodan. Liikenteeltään Rangoonia olisi luullut noin Helsingin kokoiseksi, vaikka se itse asiassa on yli kuusi kertaa suurempi. Kaiken kaikkiaan kaupungissa oli jotain samaa kuin Bangkokissa; se on luultavasti sellainen kuin Bangkok oli pari- kolmekymmentä vuotta sitten.”

Tämän kirjoitti parikymmentä vuotta sitten nuori mies, jolle ei koskaan tapahtunut mitään. Nyt hän oli pienen poikansa kanssa täällä pari päivää. Kolmen lapsen isänä hänen elämässään nykyisin tapahtuu ihan riittävästi. Ihan joka päivä.

Tänäänkin täällä tapahtuu. Taivaalta leijailee alas vanhanaikaisia isoja lumihiutaleita. Harvinainen ilmiö tänä vuonna täällä päin.

1978 Lokalahti. Mies, jolle ei koskaan tapahdu mitään.

Plus%2066%20Lokalahti%20Jakke%20puussa.j