Luopumista

Purkamista

Riisumista

Kuusi on riisuttu koristeistaan. Paljon koristeita olivat pienet kädet siihen saaneetkin mahtumaan.. Thaimaasta tuodut välkkyvät eriväriset nauhat ja käsitöinä tehdyt kankaiset kimaltelevien helmien koristamat hahmot olivat vieri vieressä. Eksoottisimpia olivat varmaan joulukrokotiili ja jouluelefantti.

Talo on tyhjentymässä. Huomenna lähtevät viimeiset.  Saa nähdä, miten joulukissa Rontti viihtyy omassa kodissaan. Lastenlasten lähdettyä kotiinsa Rontti selvästi kierteli pitkin huoneita ja etsi rapsuttajia ja leikittäjiä. Mahtoikohan pienistä käsistä saada joskus herkkupalojakin?

Mua nyt jo riisutaan, Tää maja puretaan.” Kuinka hauraaksi ihminen tuleekaan, kun hiipuva hiillos on himmentymässä. Kuin takkatuli, jonka viimeiset hiilet vielä hehkuvat punaisina ja vähän kerrassaan sitten mustuvat.

Monessa blogissa on kerrottu sairaudesta, kuolemasta, vanhuudesta ja hauraudesta. On hyvä, että edes täällä pystytään tällaisia vaikeitakin asioita jakamaan. Tajusin eräänä päivänä, että minunkin ystävistäni kolme on viettänyt viimeisen elinaikansa pyörätuolissa. Sitä en tullut niin ajatelleeksi, kun heitä tapasin. Hiljaista haurastumista, sitä tämä elämä on. Milloinhan sen olen tajunnut?

Joulukrokotiili:

Plus%20309%20Joulukrokotiili.jpg