Ohhoh

Olenpa joskus osannut.

Tuntuu, että en ole enää vuosiin osannut matematiikka, fysiikkaa, kemiaa tai  teoreettista fysiikkaa. Vintiltä löytyi pari kuukautta sitten suurensuuri pahvilaatikko täynnä vanhoja luentoja, laskuharjoituksia, fysiikan ja kemian koeselostuksia ja välikokeita nuoruudesta. Yllätyin. Olen selvästi ollut joskus viisas. Luentomonisteet ovat nyt toivon mukaan jo lämpövoimakeskuksen avulla lämmittämässä Poria tai paperinkeräyksen avulla käytettävissä sanomalehtipaperina tai kartonkihylsynä.

Tuntuu, että en ole enää vuosiin osannut kunnolla soittaa pianoa. Onneksi laulujen säestäminen on sentään vielä onnistunut. Sitäkään en enää tee mielelläni, jos joku parempi on kuulolla. Suomen Lähetysseuran senioripäivillä tänä vuonna sentään uskaltauduin kerran säestämään, vaikka maestro Matti Heroja istui kuulemassa.

Vintiltä löytyi viikko sitten suurensuuri pahvilaatikko täynnä vanhoja nuotteja nuoruudesta. Yllätyin. Olen selvästi ollut joskus soittotaitoinen. Nuoteista osa löytää uuden kotinsa askartelumateriaalina, mutta osasta nuotteja on selvästi vaikea luopua, vaikka kuinka yritän niitä yksi lehti kerrassaan hyvästellä. Rakkaan pitkäaikaisen soitonopettajan Erkki Kalijärven merkinnät repaleisissa nuoteissa näköjään  vieläkin puhuttelevat. Huomaan, että monet näistä nuoteista näkyvät YouTubessakin. Tässä osa niistä.  En tietenkään koskaan soittanut näitä niin kuin nämä soittajat:

Debussy: Suite Bergamasque, Clair de Lune 

Sinding: Frühlingsrauschen 

Mendelssohn Songs Without Words Op.53 no.3 in G Minor 

Schubert: Impromptu Op. 90 No. 2

Chopin:   Chopin - Waltz Op. 64 No. 2  

Elämä kohtelee karvaasti nuottejakin...

Plus%201181%20Mendelsson%20Nuotin%20kans