Minkä tähden?
Tulevaisuuden tähden.
Onnistumisen tähden.
Ilon tähden.
Varustamisen tähden.
Osallistumisen tähden.
TOIVOn tähden.

Kesäkuun alussa järjestetään Suomen Lähetysseuran vuotuiset lähetysjuhlat Oulussa. Juhlateema on Minkä tähden? Olen mukana juhlien erään osion suunnittelussa. Sen otsikko on Toivon tähden.

Tulevaisuus. Onko tulevaisuutta ilman toivoa? Hope for the best, prepare for the worst. Jos panostat tulevaisuuteen, voi olla, että et itse voi siitä nauttia. Meidän jälkeemme vedenpaisumus. Tai sitten ei.

Onnistuminen. Onko lupa epäonnistua? Entä onnistua? Onko toisen lupa onnistua? Jos panostat toisen onnistumiseen, voi olla, että itse häviät. 

Ilo. Onko lupa iloita? Saako olla surullinen? Onko toisellakin mahdollisuus iloita? Väheneekö oma ilosi toisen ilosta?

Varustaminen. Miksi varustaa toista? Hänhän voi mennä edellesi. Voit hävitä, jos hän osaa paremmin kuin sinä. Kannattaako antaa kaikki tiedot vai pantata jotain varmuuden vuoksi?

Osallistuminen. Onko kaikilla lupa osallistua? Jos kakulla on monta jakajaa, kukin saa vain vähän.

Minkä tähden? Toivon tähden. Jakamisen tähden. Oikeudenmukaisuuden tähden. Kristuksen tähden.

Sanat ovat vain sanoja, jos ne eivät vaikuta toimintaamme. Kysymykset ovat vain kysymyksiä, jos vastaukset eivät kelpaa meille.

Lähetysjuhlilla sanasta TOIVO ei keksitä vain sanaleikkejä tai mielenkiintoisia ajatusrakennelmia. Siellä jokaista kirjainta vastaa elävä ihminen, elävä kertomus elävästä maailmasta. Elävä maailma tarvitsee tulevaisuutta,  onnistumista, iloa, varustamista ja osallistumista.

Thaimaa. Maaseutu. Jokaisella heillä on oma kertomuksensa. Joskus heidät kohdataan heidän omassa kertomuksessaan.

Plus%2019%20Maalla%20mies%20kattilan%20k