Kyllä se siitä

Pikkuhiljaa

Vähän kerrallaan

Itsestäänselvyyksiä, jotka joskus oppii ja uskoo vasta kokemuksesta:

Toiset jaksaa ja toiset ei.

Toiset jaksaa joskus ja toiset joskus muulloin.

Toiset jaksaa kroonisesti ja toiset akuutisti.

Toiset jaksaa aamulla ja toiset illalla.

Toiset jaksaa, kun on pakko. Toiset ei oikein silloinkaan.

Nämä jaksamisjutut ovat jotenkin pinnalla näissä kylpyhuone-, putki-, kaapeli-, ilmastonti- ja ovipuhelinremonteissa. Ja etenkin niitä ennen ja niiden jälkeen. Niin kuin kaikissa elämän muutoissa. Sanoo näitä kokenut. Hymiöllä ja ilman.

Eilen tulkkauskeikalla suomalainen osapuoli kiinnitti huomiota thaimaalaiseen sanontaan ryei ryei. Se kuulosti hänestä hauskalta. Onhan se. Sanokaa itse Ryei Ryei. Sen voi kääntää vaikkapa pikkuhiljaa, vähän kerrallaan. Sen sanominen voi helpottaa, kun kaikki ei etene sitä vauhtia kuin haluaisi. Niin kuin vaikkapa remontin jälkeen.

Joku on sentään ollut ahkera. On ihan pakko laittaa esiin tämä epäselvä, ikkunan läpi vanhalla kännykällä otettu kuva. Tätä näkymää olen usein  seuraillut näpytellessäni tätä tietokonetta. Kuva vaatii selityksen: Ikkunan alla on lintulauta, talipötkylä ja narsissipehko, jossa narsissien keskellä istuu orava parhaillaan miettien, miten päästä käsiksi taliin. Voin kertoa, että onnistuneita yrityksiäkin on ollut. Takajalkojen varpaiden kynsien täytyy olla teräviä...

Plus%201204%20Orava%20m%C3%B6kill%C3%A4%