• Kuka
  • Kenelle
  • Mitä

Jokivarren Maaretta kutsui minut kyselyketjuun. Tarkoituksena oli vastata 11 kysymykseen ja tehdä itse 11 kysymystä muille. Tänään tuntui vihdoin olevan aika vastata hänelle:

1.  Mikä on tällä hetkellä elämäsi tärkein asia?

Saarnastani Vivamossa 17.6.2012 rippikoulumme 50-vuotismuisteloissa:  ”Rippikoulussamme kutsu kuului selkeästi. Vielä sen muistan. “Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia.”  Tuohon Kristinoppimme lauseeseen olen monesti palannut. Siinä on se kaikki. Minä uskon, auta minun epäuskoani.”

2.  Mitkä ovat olleet elämäsi käännekohtia?

Huomaan, että sana käännekohta ei kuulu aktiivisanastooni. En löytänyt tätä sanaa tästä koneestani haullakaan. Tarkoittaakohan se sitä, että elämässäni käänteitä on ollut niin paljon, että en ole pysynyt perässä. Tylsää ei ainakaan ole ollut.

3.  Ketkä ihmiset ovat elämääsi vaikuttaneet eniten?

Vanhemmat, Mies, lapset ja lapsenlapset. Muut vaikuttajat tulevat pitkällä perässä…

4.  Mitä uutta olet oppinut viime aikoina?

Tänään opin Kuopukselta, mitä ovat Gangnam Style, Grumpy Cat, Harlem Shake.

5.  Mitä haluaisit oppia?

Tässä iässä on tärkeintä se, että yleensä haluaa oppia. Haluaisin pysyä sellaisena.

6.  Koska olet viimeksi kokenut intohimoa arjessasi?

Päivittäin :)

7.  Koska olet viimeksi nauranut hersyvästi?

Tänään. Grumpy Catille.

8.  Entä hassutellut?

Tänään. Kuopuksen kanssa.

9.  Mikä lukemasi kirja on viimeksi antanut sinulle ajattelemisen aihetta?

Yritin epätoivoisesti katsoa viimeksi lainaamiani kirjoja vaikuttaakseni fiksulta ja filmaattiselta. Sieltä löytyi pääosin vain dekkareita: Pakkanen, Lönn, Remes, Laine, Westerberg ja  Numminen. On siellä sentään myös Martti Lindqvistin Auttajan varjo, vaikka se onkin siellä lähinnä työasioissa. Otetaan sieltä vaikka seuraava ajatus: ”Persoonan käyttäminen omassa auttamistyössään tekee mahdolliseksi monia tärkeitä asioita. Se tuottaa asiakassuhteeseen tilaa herkkyydelle, intuitiivisuudelle ja spontaanisuudelle.”

10. Jos olisit nyt tekemässä mielikuvaharjoitusta paikasta, jossa voisit rentoutua täydellisesti, niin millainen paikka se olisi?

Vanhasta blogistani: ”Siamin lahti. Hua Hin. Juniper Tree. Lepo- ja pakopaikka eri maista tulleille, eri maissa työskenteleville lähetystyöntekijöille. Hiljaisuutta halukkaille, juttuseuraa sitä tarvitseville. Hiekkaranta. Kirjasto täynnä kirjoja. Jäätelöä pakasteesta. Kahvia termoskannusta. Valmiit ateriat. Puhtaat pyykit. Kirkon koko kirjo, erilaisia kirkkokuntia, erilaisia tunnustuksia, erilaisia korostuksia. Kulttuurien koko kirjo, erilaisia kansallisuuksia, erilaisia kieliä, erilaisia tapoja. Yhteinen usko.”  

Juuri tuolla seudulla sain rentoutua muutama viikko sitten. Täydellisesti ja hyvässä seurassa.

11. Jaa tässä  elämänviisaus , jonka allekirjoitat kaikesta sydämestäsi oman elämänkokemuksesi perusteella?

Never say never.

En haasta ketään, mutta miettiä voi jokainen mielessään, mitä toivoo tapahtuvan 1. tänä vuonna, 2. ensi vuonna 3. joskus ja 4. ei koskaan tai muistella, mitä tapahtui 5. eilen, 6. viime viikolla, 7. viime kuussa ja 8. viime vuonna. Saa myös ainakin itselleen tunnustaa,  missä on 9. hyvä,  missä on 10.tosi hyvä ja missä on 11. suorastaan loistava :) Jonkun näistä voi jopa kirjoittaa johonkin blogiinsa…

Olen ollut suorastaan loistava kävelemään tuulessa. Eikös vain?

Tuuless%20Maija%20pienen%C3%A4-normal.jp