Kotona Porissa
Kaukana maailmalla
Ja matka jatkuu

 

Kaikki matkalla olevat ja perille tulleet ovat lähteneet jostain. Oman elämän historia on koko ajan liittynyt toisten historiaan, halusimmepa sitä tai emme.

Lähetystyö on ketju ihmiseltä ihmiselle. Siinä kaukana olevien elämä tulee tärkeäksi lähellä oleville. Jotkut lähtevät kauas mennäkseen lähelle kaukana olevia. Toiset eivät lähde minnekään, mutta tekevät toisten lähtemisen mahdolliseksi. Lähetystyössä lähteminen tai lähtijöiden tukeminen on vain osa ketjua. Tärkeintä on, että Rakkaus, Usko ja Toivo välittyvät ihmiseltä ihmiselle. ”Ratkaisevaa ei siis ole, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa.”

Regina Hantikainen ja Riitta Laakio. Kaksi lähtenyttä, joiden lähtemisen myös porilaiset ovat tehneet mahdolliseksi. Toinen heistä on Etiopiassa, toinen Tansaniassa. Näin he kirjoittivat kysyttyäni heiltä pari päivää sitten heidän toimenkuvastaan.( Sähköposti on mainio ja nopea keino. Vielä sitä jaksan ihmetellä.):

”Olen naistyön kouluttaja. Työskentelen yhdessä etiopialaisen työtoverini kanssa. Päätehtäväni ovat tänäkin vuonna olleet:

1. Organisoida naisten oromonkielistä lukutaito- ohjelmaa. (Tein naisille aapisen ja lukukirjan vuosina 1996-1997.) Kouluttaa lukuopettajia ja vierailla ryhmissä, kannustaa naisia lukemaan. Kun nainen oppii lukemaan elämänsä ensimmäisen kerran, sen riemun näkeminen on mahtava juttu. Hänen elämänsä muuttuu täysin.

2. Vastata Liidia käsityöpajan toiminnasta. Meillä on siinä yksitoista nuorta naista työssä. He valmistavat seurakuntiin pappien stoolat, alttariliinat, kolehtihaavit ja tekevät muitakin käsitöitä. Palvelemme siis seurakuntia toiminnallamme. Samalla tytöt saavat itsellensä elantoa sekä saamme naistyöllemme tuloja.

3. Vuosi sitten käynnistimme tyttöpiiriohjelman. Valmistimme opaskirjan tyttöpiirin vetäjille. Kierrämme rovatikunnisssa ja järjestämme piirien vetäjien kursseja. Toiminta on saanut erittäin hyvän vastanoton.”

”Työssäni koordinoin omaehtoisuus- ja johtajuusohjelmaa sekä  Aids-ohjelmaa  Suomen Lähetysseurassa. Opetustyössäni täällä Tansaniassa olen kehitellyt johtajuusohjelman kirkon työntekijöille. Ensi viikolla ensimmäiset seitsemän kirkon johtajaa valmistuvat.  Se on ilon aihe. Eniten iloitsenkin kaiken aikaa täällä ihmisistä, joissa näen tulevaisuuden sitoutuneita kirkon työntekijöitä. Heitä minulla on ilo tuntea monia. Jotkut entiset oppilaani ovat jo opettajatovereinani yliopistossa. Sen lisäksi olen tällä hetkellä Tansanian aluekoordinaattori.”

Keski-Porin seurakunta järjestää tänä viikonloppuna lähetystapahtuman, jonka otsikkona on "Kotona Porissa, kaukana maailmalla".  Olen ollut mukana vapaaehtoisena suunnittelemassa ohjelmaa ja olen osaltani tapahtumaa toteuttamassakin kertomalla myös näiden kahden nimikkolähetin tuoreet terveiset. Työssäni tällainen oli osa omaa toimenkuvaani. Yhdessä toimiminen oli ehdottomasti työni paras puoli niin kotona Suomessa kuin kaukana Thaimaassakin.

1979. Lokalahti. Lähtösiunaaminen. Osa lähetystyön ketjua.

Plus%20231%20Lokalahti%20matkaansiunaami