Kaunista kuulla

Kaunista nähdä

Kauniin viestin

Kauniit tuojat

Kullan kimallusta ja silkinhohdetta. Ranat Aek, Thaimaan luterilaisen teologisen seminaarin musiikki- ja tanssiryhmä saapuu ensi viikolla Suomeen. Tänään sain heidän uusimman ohjelmansa. Vielä ei ole varmaa, missä kaikissa tilanteissa kuljen heidän mukanaan. Ohjelmassa on esiintymisiä erilaisille ryhmille eri puolella Suomea. Julkisia esiintymisiä on ainakin seuraavilla paikkakunnilla

18.1. Helsinki, Tuomiokirkko Kirkon lähetystyön juhlavuoden juhlamessu

18.1. Helsinki, Yliopiston juhlasali, Kirkon lähetystyön juhlavuoden pääjuhla, kutsutilaisuus

19.1. Helsinki. Lähetystalo, Suomen Lähetysseuran 150-vuotisjuhla

19.1. Helsinki, Tuomikirkon krypta Thaimaalaisen virsikirjan julkistus 18.00

20.1. Oulu, Tuomiokirkko

21.1. Humppila, seurakuntakoti, 19.00

22.1. Lahti, Mukkulan kirkko

23.1. Lahti, Salpausselän kirkko

24.1. Kangasala, kirkko, 18.00 (Otsikkoni löytyi tämän tilaisuuden otsikosta)

25.1. Espoo, Tapiolan kirkko, Espoon hiippakunnan juhlamessu, 15.00

Lopulliset ajat on syytä tarkistaa paikkakuntakohtaisesti. Oulun seurakuntien virtuaalikirkko, www.virtuaalikirkko.fi,  ilmoittaa esittävänsä ryhmän konsertin 20.1. klo 18.00. Siihen en ole saanut varmistusta.

”Tohtori Kishi oli pyytänyt vierailua jossakin teologisessa oppilaitoksessa. E. sanoi pitkään miettineensä, voiko hän tuoda porukan meidän koulutuslaitokseemme, koska se on niin vaatimaton. Onneksi hän sentään päätyi siihen. Jumalanpalveluksen jälkeen vieraat palasivat eri kirkoilla harjoittelemassa olevien opiskelijoiden ja joidenkin osa-aikaisten opiskelijoiden kanssa koulutuslaitokseen. Meillä on nyt 6 kokoaikaista ja 9 osa-aikaista opiskelijaa. 

Koulutuslaitoksessa juotiin kahvia yhdessä., E. kertoi vähän toiminnasta ja opiskelijat esittivät ohjelmaa, Koillis-Thaimaan kään- soittimen ja pikkusymbaalien säestyksellä thaimelodialla lauletun ja osaksi tanssitun laulun siitä, miten koillisthaimaalainen voi olla Jumalan oma. Eräs oppilaista tanssi oikein thaipuvussa kristillisen thaitanssin, yksi opiskelija sanoi tervehdyksen ja toinen heistä käänsi sen englanniksi!!!! Vaatimatonta, mutta peräti vaikuttavaa!!! Jotain meni perille.”

Tässä ote kirjeestäni esimiehelle Suomeen kesällä 1989. Nuo Aasian eri maista tulleet kuulijat olivat Thaimaassa osallistumassa Luterilaisen Maailmanliiton Teologiseen konferenssiin, piispoja, rehtoreita, erilaisia päättäjiä ja kouluttajia.  Muistelen, että heitä oli ainakin Intiasta, Malesiasta, Indonesiasta, Australiasta, Papua-Uudelta Guinealta, Japanista ja Hongkongista. Yksi osallistuja oli ”Palestiinasta- niin kuin hän itse halusi sanottavan”.

1988. Bangkok. Hua Mark. Jouluenkeli

PLus%20313%20Hua%20Mark%201988%20joulu%2