Löytyykö silmuja?
Heräävätkö kukat?
Kasvavatko hedelmät?

Kiertelin etsimässä kevät– ja  kesälauluja, sellaisia  juuri tämän vuodenajan lauluja. Ei ihan enää ole kevät. Ei ihan vielä ole kesä.

Tämä on niitä aikoja, joita kaipasin, kun en ollut Suomessa. Viisitoista menetettyä kevättä. Tätä vihreää väriä ja näitä valoisia iltoja siellä kaukana ei koskaan ollut. Paljon muuta hyvää tietysti näiden tilalla oli, sellaista, jota täällä Suomessa ei löydy. On oma valinta, kaipaako koko ajan sitä, mitä ei ole, vai iloitseeko siitä, mitä on.

Kiertomatkallani kuuntelin lauluja YouTubesta ja Ylen Areenalta. Yksi laulu tuntui sopivan juuri tämän ajan tunnelmaani. Se ei kerro keväästä, vaan viikunapuusta. Gospel Power oli parikymmentä vuotta sitten suosittu gospelyhtye.Viikunapuusta laulaa Heikki Hela, joka tunnetaan paremmin muista yhteyksistä.

Luukas 13:” Ja hän puhui tämän vertauksen: "Eräällä miehellä oli viikunapuu istutettuna viinitarhassaan; ja hän tuli etsimään hedelmää siitä, mutta ei löytänyt. Niin hän sanoi viinitarhurille: 'Katso, kolmena vuotena minä olen käynyt etsimässä hedelmää tästä viikunapuusta, mutta en ole löytänyt. Hakkaa se pois; mitä varten se vielä maata laihduttaa?' Mutta tämä vastasi ja sanoi hänelle: 'Herra, anna sen olla vielä tämä vuosi; sillä aikaa minä kuokin ja lannoitan maan sen ympäriltä. Ehkä se ensi vuonna tekee hedelmää; mutta jos ei, niin hakkaa se pois'."

Turku. Ruissalo. Sisarukset. Kevättä rinnassa?

Plus%20428%20Ruissalo%20sisarukset%20pie