Lobbaa!
Vaikuta!
Osallistu!

 

Suurin ikäväni kohdistuu varmasti nuoriin ja nuoriin aikuisiin. Loppuun asti sain tehdä työtä myös heidän parissaan. Aikansa kutakin. Oli jo hyvä väistyä. Yritin tulkita nuorten elämää myös vanhemmille ja sanoa, että kyllä nuoret hyvää porukkaa olivat. Erilaisuus on todella rikkautta, kun sen rauhassa toteaa.

1. Ehdota (tai lahjoita) kirjastoosi lähetyskirjallisuutta.

2. Tarkista seurakuntasi nettisivut. Jos sieltä puuttuu ajankohtaista tietoa lähetyksestä, anna palautetta.

3. Osallistu nettikeskusteluihin, irkkaa kansainvälisissä uskontokeskusteluissa, opit kieliä samalla, saat tietoa muista uskonnoista ja ajattelumalleista, opit sanomaa asiasi nasevasti, huomaat itse oppivasi, kun joudut miettimään vastauksia reaaliaikaisessa keskustelussa.

3. Keskustele muiden uskontojen edustajien kanssa, ystävysty, kutsu kylään, käykää kahvilla yhdessä, tarjoudu lastenvahdiksi, lähde harrastamaan jotain yhdessä.

4. Asuuko seurakuntasi alueella nimikkokohteiden maasta olevia henkilöitä. Kutsu heitä kertomaan maastaan, tekemään ruokaa jne.

5. Lasten oikeuksien debatteja esim  yhdessä MLL:n kanssa (Porissa nyt syksyllä lasten oikeuksien päivänä lasten ja nuorten parlamentin yhteydessä minut kutsuttiin puhumaan lähetystyöstä).

6. Ihmisoikeuksien päivän debatit.

7. Osallistu alueesi vapaaehtoistyön messuihin.

8. Mieti, miten voisit edistää suvaitsevuutta ja toisen kunnioitusta työpaikallasi tai harrastuspiireissäsi.

9. Kutsu asiantuntija kertomaan lähetystyöstä harrastuspiirissäsi.

10. Istu ja mieti omat verkostosi. Mieti, miten voisit levittää tietoa lähetystyöstä näissä yhteyksissä.

11. Järjestä etnoruokailu kotonasi kavereillesi ja pyydä maksu lähetystyölle. Kerro lähetystyöstä siinä maassa, josta ruoka tulee.

12. Osallistu lähetyksen esikoulutukseen.

13. Tarjoa palvelua seurakuntasi lähetystyöhön vaikka projektinomaisesti, nettisivujen ylläpito lähetyksestä, lähetyslounaan mainonta, lipaskeräys.

14. Järjestä opiskelupaikassasi pieni infotempaus esim tasauksesta tai villagelifesta. Avaa tietokoneesi ja anna toisten lahjoittaa kännykällä villagelifeen.

15. Jos tiedät rukoilevia ihmisiä, jaa heille ajankohtaisia rukousaiheita lähetystyöstä.

Tein kerran ex tempore pikapikalistaa nuorten aikuisten vaikutusmahdollisuuksista. Kirjoitin sen tähän sellaisenaan, editoimatta. Aivoriihen aluksi ja avuksi. Ei kun toteuttamaan.

Porin Kirkkosanomat 2000-3.  Lähetyskasvatusta.

Plus%2012%20Porin-Kirkkosanomat-3-2002%2