Lehtikaali 618
Pinaatti 350
Vihanneskrassi 250
Ruusukaali 220
Vihannesten numerologiaa


Terveet eivät useinkaan ajattele, mitä kaikkea suuhunsa pistävät ja missä suhteessa. Harvoin ruusukaalin nupun edessä lähdetään filosofisiin pohdintoihin siitä, miten sen lukuarvosta voitaisiin laskea ihmisen tulevaisuuteen ja kohtaloon liittyviä asioita.

Numerologiaa pidetään nykyisin näennäistieteenä. Siinä uskotaan, että ihmisten syntymähetket ja  heidän nimensä sisältämien kirjainten lukuarvot  kertovat heidän luonteenpiirteistään ja tulevasta kohtalostaan. Jossain opiskelujeni loppuvaiheessa tentin matematiikan historiaa, jossa myös tästä  muinaisesta oppiaineesta kerrottiin. En valinnut kurssia erityisen mielenkiinnon takia. Ainoa syyni oli ystävä, jolla oli kurssista  hyvät muistiinpanot. Tarvitsin silloin vielä yhden kurssin valmistuakseni. Muistikuvani numerologian filosofiasta ovat siis hämärät.

Toisenlaiseen numeroiden tarkasteluun joudutaan monissa erilaisissa ruokavalioissa. Itsekin olen oppinut jo tihrustelemaan purkkien kyljistä pieniä numeroita ja prosenttilukuja. Nyt on suvussa aivan uuden ravintonumerologian vuoro ainakin joksikin aikaa. Kaikki entiset ruuat on punnittava uuden kirjaimen mukaan. A:n, B:n, C:n, D:n ja E:n jälkeen on yllättäen esille pongahtanut K. Aina oppii uutta, kun elää. On hyvä, kun voi elää ja oppia. En tiennytkään, että puolesta kilosta porkkanaa saa saman määrän K-vitamiinia kuin sadasta kilosta perunaa...

Mies joutui aikoinaan Bangkokin sairaalassa Suomeen kuljetustaan odotellessaan syömään vähänrasvaisia aterioita. Ruoka ei oikein maistunut. Lääkäri tuli paikalle ja katsoi, mitä ruokaa tarjottiin. Ruoka oli mautonta vihanneksia sisältävää keittoruokaa. Lääkäri  näki keiton ja ymmärsi, miksi ruoka ei maistunut thaimaalaisiin herkkuihin tottuneelle länsimaalaiselle. Tuli lupa laajentaa ruokavaliota. Ensimmäinen potilaan tilaus oli sitkoriisiä, grillattua koillisthaimaalaista maustettua kanaa ja väkevää papaijasalaattia. Kyllä maistui.


Ei ruokavalion tarvitse olla surkea ollakseen terveellinen. Riittää, että ruuan numeroarvot ovat oikeat. Hyvää ruokanumerologiaa kaikille!

Kurkkua thaimaalaisittain.

Plus%20154%20Kurkkukaiverrus%20rajattu%2