Naura itsellesi
Niin muutkin tekevät


Verkkolehti Kotimaa24 uudistui ja vaihtoi vapaan blogikirjoittamisen kutsublogeiksi.  Se herätti melkoista kohinaa ja puhinaa. Kuka meistä nyt haluaisi tulla sensuroiduksi ihan noin vain.  Hylätyt kirjoittajat ovat jakaantuneet eri blogialustoille eri ryhmiin. Muutama uusi blogimetsikkökin on lähtenyt kasvuun.  Osalla kirjoittajista, niin kuin minullakin, on koko ajan ollut joku muu nettikanava omille todellisille purkauksilleen. 

Jotkut ei-valitut näyttävät edelleen kantavan kaunaa. Osa poisti omat vanhat kirjoituksensa lähinnä kai protestin vuoksi. Loput kirjoitukset ja kommentit palautettiin nettiin uuteen paikkaan. Siinä blogiarkistossa ei ole enää mahdollista muokata eikä kommentoida kirjoituksia. Niin kuin Kotimaa24 sanoo:

”– Kyse on kirkollisen verkkokeskustelun historiallisesta arkistosta. Arkisto on arvokas dokumentti vuosilta 2009–2012: tällaiset olivat tunnelmat sähköisellä kirkonmäellä, tämä oli tärkeää ja näin me sanamme sorvasimme, kuvailee Kotimaa24:n päätoimittaja Olli Seppälä.”
 

Käväisin aamulla lukaisemassa (tai siis lukemassa pitkän kaavan mukaan) erään hauskimmista Kotimaa24:n blogiarkiston kirjoituksista hauskoine kommentteineen. Se on Teemu Kakkurin kirjoitus Kielletään kaikki, 26.11.2012. Kirjoitukseen tuli 151 kommenttia, joista viimeiseksi (historiallisesti siis...)  numerolla 151  jäi minun kommenttini:

”2.12.2012. Tähän kielteiseen koirakeskusteluun sopii myös minun kieltoni, kun meillä lapset halusivat lemmikkieläintä, mutta minä olisin suostunut (suurkaupungissa) vain lehmään parvekkeella. Siitä taas lapset kieltäytyivät.”


Käykää siis katsomassa – jos haluatte kuluttaa hauskaa aikaa seuraavien kommentoijien parissa: Risto Korhonen , Sakari Meinilä, Anne Mikkola, Juha Hyrsky, Raimo Turunen, Markku Stenholm, Kimmo Jaatila, Lauri Frosti,  Salme Kaikusalo, Kari-Matti Laaksonen, Lotta Hällström,  Pauli Lindeberg, Petteri Pietikäinen, Jari Raappana, Timo Juntunen, Tauno J. Jokinen, Ulla Tuominen, Teemu Kakkuri, Tuomo Hirvi, Katja Sallinen, Topi Linjama, Liisa Ahti, Kari Virtanen, Jukka Helle,  Emilia Karhu, Bror Osvald Nyman, Erkki Porola, Pellervo Kokkonen, Vuokko Ilola, Elias Tanni, Ilkka Wiio,  Hannu Kilpeläinen, Maija Mäkelä, Minna Purhonen, Markku Rustholkarhu,  Lauri K E Levanto,  Juhani Huttunen, Tuomas Hynynen,  Martti Pentti,  Osmo Kauppinen, Toivo Loikkanen, Jorma Ojala, Unto Räsänen,  Eero Koskela, Heikki Leppä, Timo Siukonen,  Raija Ala-Lipasti,  Virpi Paananen,  Marko J. S. Moilanen ja Eija Moilanen.

1990. Thaimaa. Bangkok. Parveke ilman lehmää: