• Eilinen ei mittää
  • Huominen ei mittää
  • Tämä päivä sittenkii jottai

Aikamatkaan ei tarvita aikakonetta. Sitä matkaa teemme joka päivä. Ei tarvita Einsteinia eikä suhteellisuusteoriaa kertomaan siitä, että aika vääristyy arjessakin. Ihmiselämän rajoilla tuon vääristymän huomaa helpoimmin. Lapsena odottavan aika on pitkä. Vanhuksena tajuaa ajan lyhyyden. Iankaikkisuutta on turha spekuloida. Se tuskin suostuu alistumaan meidän logiikkamme rajoihin.

Loy Kratong- juhlaa vietetään Thaimaassa kuunkiertoon perustuvan kalenterin (Thai lunar calender) mukaan vuoden 12. kuukuukauden täydenkuun aikaan, jolloin ”vesi on joessa korkeimmillaan ja kuu kirkkaimmillaan”. Tuota kalenteria käytetään perinteisten uskonnollisten juhlien yhteydessä. Tänä vuonna juhlan varsinainen päivä oli 2.11.

Thaimaassa on virallisesti käytössä Buddhan syntymävuodesta laskettu ajanlasku, Buddhist Era. Ajanlaskuista kirjoitin blogissani  +226 Muistitesti.

How to survive November 09. Ensimmäinen marraskuunselätyspiiri on loppumaisillaan. Itkiksen kuvaan  ajan patinoimaan seinään oli hyvä lisätä Thaimaassa käytössä olevan ajanlaskun mukainen nykyinen vuosiluku 2552.

Plus%20539%20Itkiksen%20kuvaan%20A.jpg

Yhdessä valmistettu lopullinen taulu Malja:

Plus%20539%20Itkiksen%20kuva%20Maljapien