• Vanhan koiran uimakoulu
  • Jalat vielä tukevasti pohjassa

Lepis on marraskuun idis. Hän haastoi minutkin taas blogissaan mukaan marraskuun selätykseen.  Yllytyshulluna lupauduin mukaan (taas kerran) juttuun, josta en miltei yhtään mitään ennestään tiennyt enkä ymmärtänyt. Luontainen selvästi iän myötä etenevä arkajalkuuteni on estänyt minua hyppäämästä kuvankäsittelyn suohon aikaisemmin, vaikka lapsenlapset ovat luvanneetkin minua siellä auttaa.

Pääsin mukaan taidepiiriin. Siis kierrätykseen ja tuunaukseen. Kun olin pieni, toisten kuvien töhriminen oli ankarasti kielletty. Nyt se on tässä piirissämme luvallista ja suotavaa. Ja hauskaa. Sen voin jo parin päivän kokemuksella vakuuttaa.

Ja mitä sitten sain aikaan itse ensimmäisenä päivänä. En paljonkaan ulkonaisesti. Kirjoitin tyhjän taulun vasempaan alalaitaan kolealla siniharmaalla sanan marraskuu thain kielellä.

พฤศจิกายน

Plus%20530%20Omaan%20kuvaan%20aloitus.jp

Sitten kuva lähti seuraavan henkilön hoitoon. Sain jo muitakin kuvia eteeni, mutta niistä myöhemmin.   

Yhdessä valmistettu lopullinen taulu Minä muistan:

Plus%20530%20Oma%20kuva%20Valmiina%20pie

Marraskuu on alkanut. Se on niitä kuukausia, jolloin Thaimaa kieltämättä tulee mieleen. Tulee se mieleen välillä muutenkin. Tänäänkin menen kertomaan kokemuksiani ja tietojani thaimaalaisista tavoista lahjojen, lainojen ja morsiusmaksujen suhteen. Sen jälkeen on vielä viimeinen palaveri lauantaisesta Loy Kratong-juhlasta.

Muuten, tämän päivän aikana voi päästä vielä mukaan tähän kierrätysjuttuun. Siitä enemmän tämänpäiväisessä Lepiksen blogissa.