Kukkaisoikeuksien julistus:
Anna kaikkien kukkien kukkia.
Rikkaruohojenkin.

On helpompi olla suvaitsevainen kaukaa. Jos suvaitsevaisuutensa saa ilmaistuksi äänekkäästi ja isolla foorumilla, sen arvo vain kasvaa. Jos vielä on käytettävissä keino hiljentää suvaitsemattomat, niin aina sitä parempi. Monien mielestä kaikki muut oikeudet ovat hyviä paitsi oikeus suvaitsemattomuuteen. Fanaattisuudessa monet suvaitsevaiset eivät kyllä äärisuvaitsemattomille häviä.

Varsin vahvasti välillä ilmaistaan se, että suvaitsemattomuuden suvaitseminen on joko tyhmyyttä tai piilosuvaitsemattomuutta. Olkoon sitten niin. Suostun olemaan sekä tyhmä että piilosuvaitsematon. Se tuskin on yllätys läheisillenikään. Mutta minulle siis kukkikoot kaikki kukat. Se tarkoittaa sitä, että myös minä saan olla erilaisista asioista jotain mieltä. Fanaattisestikin.

Blogistaniassa kiertelee näinä päivinä kukkakimppuja. Niitä saa jaella sellaisille, jotka ovat ilahduttaneet mieltä. Onneksi sellaisia on blogimaailmassa paljon. Miten heistä voisi valita vain kymmenen?

Minusta ei ole koskaan ollut minkään kilpailun tuomariksi. Sellaiseenkin rakoon olen joutunut aina silloin tällöin. Kukkasia tänään jakelen, mutta jääkööt kukkasiksi ilman velvoitetta jakaa niitä eteenpäin. Kukkien kuvaakaan en osaa (vielä) blogiini lisäillä, joten ilman sitäkin on tultava toimeen.  Kuvien ja kuvaamisen opiskelu on vielä edessäpäin. Kyllä se siitä, kunhan ehtii. Näitä odottavia projekteja.

Iloa voi kyllä jakaa ja kiitollisuutta toisen olemassaolosta. Jokainen antamani kommentti on jollain tavalla halunnut osallistua tähän jakamiseen. Usein se on ollut kiitos uuden ajatuksen heräämisestä. Kukkani kuuluvat kaikille niille, joiden sydämeen olen saanut vähänkin kurkistaa. Kiitos, kumarrus ja niiaus. Ja iso kukkapuska. Värin saa valita itse. Ja lajin.

Joitain juuri tämän päivän erityisblogeja mainitsen:

Hamalainen ja Morganismi tuolta Sysmän puolelta ovat iskeneet täysillä hykerrystä tuottavaan sisuskalujeni osioon. Jos jossakin kukkii monenlaisia kukkia niin Sysmän maisemissa. Saakoot nämäkin kukkani sinne paikan.

Sydämeni on seikkaillut myös maailmalla. Niissä seikkailuissa olen seuraillut Vanhasia Tansaniassa ja Hiltusia Thaimaassa ja nyt Suomessa. Hiltusen Pekan kuviin palailen aina uudelleen. Miniäkin kurkisti Pekan sivuilla Thaimaan seurakunnallisiin joulukoristeluihin ja koristi tänä vuonna lastenlasten kanssa joulukuusemme thaimaalaisen välkkyväksi ja koristeita pursuvaksi. Hiltusille orkideavihta ja Vanhasille hyötykasveja puutarhaan. Ja ilon kukkia mieleen.

Saastaisen huoneen Leegio ja Paahtoleipä - Heimo ovat tuottaneet monenlaisia tunteita. Ihastuksia ja vihastuksia. Näiden blogien keskusteluissa on minun mielestäni sekä asiallisia että asiattomia kommentteja. Pääsääntöisesti varsin terveellisiä virikkeitä omille pohdinnoille. Siis kukitettakoot arvokkailla ja hyvin sidotuilla kukkakimpuilla.

Edelleenkin Älyvapaan äidin lapset kutkuttavat mieltä. Spede ja Junnu ja Prinsessa. Ja isommatkin perheenjäsenet. Äidille siis kukkia. Ulkokukkia. Helposti hoidettavia.

Kissoista Polgaran Vincent ja Iisin Kulkuri ovat ylittämättömiä persoonia. Niin kuin orjansakin. Tekokukkia kissoille leikittäväksi ja tuoksua nuuhkittavaksi.

Lähtölaskennan mietteissä Sokean kanan, Mustarastaan ja Pajun elämästä voin näköjään paljonkin oppia. Heille valittavaksi perinnekukkia tai sitten ihan uutuuksia, juuri markkinoille tulleita. Mielialan mukaan.

Sain kaksi omaa kukkakimppua ja otin vastaan monista muista blogeista nimeämättömiä kauniita kukkia.  Toiset kukat sain Seijap:ltä, jonka kanssa meillä jo on monen vuoden yhteys. Kiitos Seija. Olemme seuranneet toistemme elämää aikaisemmin vanhanaikaisella kirjeyhteydellä. Nyt on ollut mukava kurkistella perheesi elämää näin modernimmalla tavalla.  Toisen kukkavihkoni sain Kirsti Ellilältä,  kanssamatriootilta Porin Tipulasta. Kiitos Kirsti. Vieläkö dioriittiperhe Tipulan pihalla aikanasi ohjaili välituntikävelyjä? Jos sen vielä näit, tuo sinäkin oma kukkapuskasi tuon myöhemmin vandalisoidun dioriittiperhepatsaan virtuaalikopion juurelle tai muuten vain sinne virtuaalipihalle. Viedäänkö ruusuja vai nokkosia? (Ruusuissakin voi olla piikkejä. Heh.)

Thaimaa. Kanchanaburi. Eksoottista metsää.

Plus%209%20Mangrove%20vai.jpg