pori pori pori

Huomenta Suomen tämänaamuisessa lähetyksessä puhuttiin Porista. Koko tämän viikon ajan lähetykset tulevat täältä, Eetun aukiolta, keskeltä kävelykatua. Jos jaksan, taidan käydä jossain vaiheessa ihmettä töllistelemässä. Tänä iltana samassa paikassa voi päästä seuraamaan kaupunginvaltuuston ulkoilmakokousta.  Siinä ympärillä on myös Kansalaistori, monenlaisen esittelyn kootut kertomukset.

Yyteri Beach Volley 2011 selvitty. Viime vuonna sama tapahtuma Yyterissä meni monelta lievästi sanoen yli muunkin kuin verkon. Tänä vuonna hiekkakasat, ottelut ja iltahumut siirrettiin tänne kaupunkiin, puolen kilometrin päähän kotikolostamme. Ei pienintäkään häiriötä koko viikonlopun aikana. Rauhallista ja siivottua oli kuulemme Yyterissäkin - jatkojenkin jälkeen.

Jazzkatu tarkastettu muikuilla. Tunnelma entisellään. Ilmaiskonsertti kuultu ja nähty . Jazzit jatkuvat minulla Ilmeisesti ilmaislinjalla.

SuomiAreenan rakennelmia bongattu. Julkkikset ja muut oikeat kuuluisuudet vielä vähissä. Yhteen vapaaehtoistyön tapahtumaan pääsen mukaan kutsuttunakin. Muita seurailen mitä seurailen.

Kirkkopuistossa soi  ja tapahtuu loppuviikolla monenlaisesti. Olen mukana pienessä jutussa. Jazzien aikaan tuossa puistossa - sateen sattuessa kirkossa - järjestetään monenlaista tilaisuutta. Se hoituu lähes samalla vaivalla kuin vartiointi. Ajasta ennen vartiointia kirjoitin kerran blogissani näin:  ”Jazzien aikaan juhlanuoriso käyttäytyi melkoisen huonosti kuljeskellen ja kuseskellen juhla-alueen lähellä oleville sankarihaudoilla yön tunteina. Siitä syntyi aikamoinen haloo. Oli syytäkin.”

Katalyytti kahdeksankymmentäseitsemän.Suurella sydämellä  Tätäkin kautta on mahdollista löytää oma paikkansa vapaaehtoistyössä. Euroopan Neuvosto on nimennyt vuoden 2011 virallisesti Aktiivista kansalaisuutta edistävän vapaaehtoistyön Euroopan teemavuodeksi.

Plus%20909%20Sisarellista%20nahistelua%2

1979. Sisarellista nahistelua Porin kävelykadulla.