Nakkipullat
Jätskihodarit
Pullien kulttuurivaihtoa
Vaihtuuko sydän samalla

Thaimaassa saa nykyään kaikenlaisia länsimaalaisia herkkuja. Esikaupunkialueella myytiin jo meidän aikanamme nakkipullia, joissa pullan sisälle oli leivottu pikkunakki.  Kadulla myytiin vastaavasti jätskihodareita, joissa sämpylän sisälle oli aseteltu jäätelöpallo.

Keskimmäinen tuli lukioon Suomeen. Luokka järjesti myyjäiset, johon leivottiin herkkuja. Keskimmäisen leipomia nakkipullia ostivat kaikki hänen ystävänsä. Muille moinen herkku ei maistunut.

Parikymmentä vuotta sitten meille Bangkokiin tuli muutamaksi päiväksi Nepalista lähetyskurssitoverimme Marjatta. Eräänä päivänä meillä tuoksui pulla. Marjatta oli leiponut meillä pullaa. Kiitos vieläkin noista pullista ja ystävyydestä.

Kymmenkunta vuotta sitten meille Bangkokiin tulivat yöksi Nepaliin matkalla olevat lähetyskurssitoverimme Riitta-Leena ja Markku. Meillä vietettiin Kuopuksen synttäreitä. Riitta-Leena paistoi noille synttäreille mustikkapiirakan mukanaan tuomista  mustikoista. Kiitos vieläkin tuosta piirakasta ja ystävyydestä.

Tänäänkin meillä tuoksuu pulla. Keskimmäinen tuli käymään. Nyt on pakastin pullollaan pullaa. Kiitos Keskimmäiselle.

Mietin, missä vaiheessa minulta on kadonnut taju vilpittömästä ystävyydestä. Siitä, ettei kaiken tarvitse olla priimakunnossa, ennen kuin kotinsa ja sydämensä voi avata. Miksi kynnys on kohonnut? Saisiko sen vielä kerran matalammaksi.

1978. Merikarvia Lauttijärvi. Viimeiset joulupullat ennen Thaimaahan muuttoa.

Plus%2032%201978%20Merikarvia%20joululei