Kauneus on syöjän silmissä
Ja vatsassa

Sain melkein kaikki sienet  illalla peratuksi. Loput lampaankäävät siirsin parvekkeelle ja tulin tänne konetta naputtelemaan mustilla sormillani. Tänä viikonloppuna olen ollut seurallinen. Olen tavannut lampaankääpien lisäksi tatteja, rouskuja, limanuljaskoita (taitaa olla uusin löytömme), koivunkantosieniä, orakkaita, kantarelleja, kehnäsieniä ja haperoita. Kohteliaasti tervehdin myös monia muita sieniä ohi mennessäni.

Eilen illalla herkuttelimme ja paistoimme erilaisia herkkuja. Lampaankäävistä tehtiin munan ja korppujauhojen kanssa sienipihvejä. Herkkutatit, voitatit, leppärouskut, orakkaat, koivunkantosienet ja kantarellit paistettiin erikseen. Muutamista laaduista tehtiin sienimuhennosta. Sekasienet keitettiin ja suolattiin.

Harmittelen, etten opetellut Thaimaassa tekemään mitään erikoista sikäläisistä sienistä. Toreilta löytyi perussieniä, supermarketeista lisää lajeja tuoreina tai kuivattuina. Tarjolla oli myös sieniä japanilaiseen ja kiinalaiseen makuun. Joissakin apteekeissa oli saatavilla erilaisia luontaislääkkeitä, joukossa myös joitain kuivattuja sieniä.

Niin paljon hauskaa ja hyödyllistä jäi Thaimaassakin oppimatta. Sellaista elämä on.

Metsä ja sieni. Kuva Simo Nieminen.

Plus%20492%20Mets%C3%A4%20ja%20sieni.jpg