Symbaalien helinää
Riemukkaita symbaaleja

Tulin juuri Kauneimmista Joululauluista. Taas kerran thaimaalaiset soittimet kilkuttivat suomalaisessa talvessa ja kello löi jo viisi symbaalien viidellä  iskuilla (23 Kauneimmat Joululaulut). Taas kerran  lampaiden vartijat kulkivat Bälähään kaupunkiin katsomaan vauvaa lehmien syöttökaukalossa. (9 Akenkielinen joulu

Ote yläasteiden ja lukioiden joulukirkkojen keskustelusaarnasta Pori Teljän seurakunnassa 2004. Siellä thaimaalaiset soittimet olivat myös esillä.

”Pääasiassa käytin tavallisia meille tuttuja soittimia kuten pianoa ja keyboardia. Siellä soitettiin myös paljon kitaraa, mutta sitä en ikävä kyllä osaa kunnolla soittaa. Thaimaassa kirkoissa ei yleensä ole urkuja. Olen nähnyt siellä vain yhdet urut eräässä anglikaanikirkossa Bangkokissa.

Kirkon koulutuskeskuksessa, jossa opetin, thaimusiikki on pakollisena aineena. Minäkin harjoittelin vähän soittamaan thaimaalaisilla perinteisillä soittimilla, pääasiassa ksylofonin tapaisella ranaat  - soittimella. Siellä huilu voidaan tehdä bambusta ja viulu vaikkapa kookospähkinän kuoresta. Rumpuihin voidaan käyttää käärmeen nahkaa. Lautasia on monen kokoisia…”

Thaimaalaisen joulukalenterin seitsemännessä kuvassa paimenet ovat jo löytäneet lapsen tallista.