"Tuikkula,
Puurola
Pipparila
Lippula
Päkapikula
Thailandia
Toivola”

Yhteistyön arvo on enemmän kuin yksittäisten töiden summa. Että sellaista matematiikkaa. Että sellainen maailma. Että me yhdessä tässä maailmassa.

Kävin äsken pystyttämässä Thailandiaa. Se on yksi huone talossa, jossa toisessa päässä on kunnallinen nuorisotila ja toisessa seurakunnan kokoontumistila. Huomenna avataan väliovi ja perheet/nuoret/lapset voivat kulkea yhteisessä Joulumaailmassa, jossa tapahtuu vähän sitä sun tätä siellä sun täällä. Seurakunnan tiloissa päästään leipomaan ja paistamaan piparkakkuja ja tutustumaan thaimaalaisen seurakunnan jouluun.

Thailandian ovella vilkkuvat värilliset jouluvalot valaisevat monivärisiä kirkkaita thaimaalaisia joulukoristeita. Sisällä kaikuu thaimaalainen musiikki. Kaksi isoa tekopensasta koristellaan thaimaalaisiksi joulupuiksi. Niissä riippuvat monenlaiset käsin tehdyt joulukoristeet. Sulassa sovussa puuhun mahtuvat myös jouluelefantti ja joulukrokotiili. Vanusta saadaan lunta joulupuun oksille. Kaiken päälle kiedotaan värikkäitä kirkkaita nauhoja. Seinällä on kuvia oikeista thaimaalaisista joulujuhlista. Kuvissa näkyvät myös kirkon seinällä olevat ilmapallot. Kuvien antaman vihjeen perusteella Thailandiassa on myös oikeita ilmapalloja riippumassa rykelmittäin. Pöydillä on thaimaalaisia seimiasetelmia. Jokainen halukas pääsee myös osallistumaan.  Pöydille tulee ilmapalloja, joista voidaan väännellä erilaisia kuvioita. Mahtaakohan joku tehdä jouluelefantin? (Oikeasta thaimaalaisesta joulujuhlasta oli kuva vuosi sitten kirjoituksessa +302 Thaimaalaista joulukoristelua.)

”Joulumaailman toteuttavat yhteistyössä: TUL:n Iltis, Teljän seurakunta, Sampolan Asukkaat ry, Kansalaistaitoja nuorille – projekti/Otsola, Porin Kaupungin vapaa-aikaviraston nuorisoyksikkö, Mikämikämaa – projekti ja Porkkanapesä-toiminta / MLL:n Satakunnan piiri ry”

1982. Bangkok. Lad Phraon kirkko. Joulunäytelmän osallistujat. Evankelista Rewadee.

Plus%20559%20LP%201982%20joulun%C3%A4yte