Maalintu
Vesilintu
Kiintolintu
Ilmalintu

Olen huono tunnistamaan lintuja. Ihan tarkkaan en muista ystävämme määrittelemää lintuluokitusta, mutta tuollaisia maa-, vesi-, kiinto- ja ilmalintuja minunkin näkemäni linnut useimmiten ovat. Onneksi perheessämme on muitakin jäseniä. Heidän kauttaan on ainakin mahdollista tarkistaa, mitä milloinkin olen nähnyt.  Ja onhan meillä lintukirjojakin.

Harakkarastas, Oriental Magpie Robin hyppeli Bangkokin viimeisen kotimme nurmikolla usein. Sitä oli mukava katsella kodin terassilta  käsin illansuussa kuumuuden vähän hellittäessä vienon iltatuulen puhaltaessa ennen illan sinistä hetkeä. Se rentous, se rentous.

Kesämökillämme on kerrostalo, vanha haapa, johon tikat ovat tehneet pesäkoloja vuosien aikana. Nyt vappuna taas kaksi tikkaa kiipesi kerrostalon seinämää ylös. Ne naputtelivat ja tärisyttivät runkoa ja oksia matoja hakiessaan ja ehkä ilmoittaakseen, että talo oli  taas varattu. Talossa on vuosien varrella ollut monen muun pikkulinnun lisäksi myös tervapääskyn ja pienen pöllöperheen kotikolo. Muitakin eläimiä talossa on vieraillut. RRRRRRRRRRRRRR.

2014 Kesämökin kerrostalo (Kuva Simo Nieminen)

Plus%20103%20Kes%C3%A4m%C3%B6kin%20kerro