Tööt
Tööt
Taas kerran
Tööt tööt

Tiukan viikonlopun jälkeen on ihan Tööt- olo. Ajatukset harhailevat sinne tänne ja juoksevat koko ajan karkuun toinen toistaan. On siinä pyöritystä näin vierestäkin katsoen.

Viikonloppu oli mielenkiintoinen ja virkistävä. Oli monia hyviä  keskusteluja lähetystyöstä, uskosta, sanoista ja teoista. Kun joukossa on välillä vähän viisaampi, niin kotona tyhmyys tiivistyy. Vai miten se oli?

Tänään kirkossa puhuttiin Joonasta. Hän on tyyppi, joka lähti itään, kun kutsuttiin länteen. Tyyppi, joka mökötti, kun työ onnistui. Taitaa olla kristityn omakuva.

Urkujen soidessa muistin kansalaispassivisti kylälukkari Äijää, hänen urkujaan ja tarinoitaan.. Hänelle kommentoin kerran näin:

"Yhteiskunnassa laki määrittelee, mikä on väärin. Jos laki on väärä, se pitää muuttaa. Voi päättäjien vastuuta. Kaikkeen varmaan turtuu.

Kansalaispassivisteja tarvitaan sekoittamaan selvää pakkaa ja herättämään kysymyksiä. Passivisti tekee myyrän työn, aktivisti toimii pinnan yläpuolella.

Yhteiskunta, missä kukaan ei aseta mitään kyseenalaiseksi, muuttuu diktatuuriksi."

Tarkistin juuri kunnallisvaaliehdokkaani numeron. Olen siis valmis äänestämään, kunhan sen aika tulee. Jos ehdokkaani pääsee läpi, olkoon hän sitten aktivisti minunkin puolestani.

Monessa on oltu mukana ennenkin:

2002%20L%C3%A4nsipori%20mainos.jpg